
Tzatziki
Lær hvordan du lager tradisjonell tzatziki med enkel oppskrift. Perfekt til grillmat, tapas eller som dip. Rask og lett å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund (1 pint) naturell yoghurt (helmelk eller lettmelk)
- 1 hothouse-agurk, uten skrell og frø
- 1 spiseskje pluss 1/2 teskje kosher-salt
- 1/2 kopp rømme
- 1 spiseskje champagne-eddik eller hvitvinseddik
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice (1 sitron)
- 1 spiseskje god olivenolje
- 1 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 1 1/2 teskje finhakket frisk dill
- En klype nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Legg yoghurten i en osteklede eller et papirhåndkleforet sil og sett det over en bolle.
- 3Riv agurken og bland den med 1 spiseskje kosher-salt; legg den i et annet sil og sett det over en annen bolle.
- 4Sett begge bollene i kjøleskapet i 3 til 4 timer slik at yoghurten og agurken kan renne av.
- 5Overfør den tykne yoghurten til en stor bolle.
- 6Klem ut så mye væske som mulig av agurken og tilsett den i yoghurten.
- 7Bland inn rømme, eddik, sitronsaft, olivenolje, hvitløk, dill, 1/2 teskje salt og pepper.
- 8Du kan servere den med en gang, men jeg foretrekker å la tzatzikien stå i kjøleskapet i noen timer slik at smakene får blande seg.
- 9Server den kald eller romtemperert.