Tzatziki

Tzatziki

Lær hvordan du lager tradisjonell tzatziki med enkel oppskrift. Perfekt til grillmat, tapas eller som dip. Rask og lett å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund (1 pint) naturell yoghurt (helmelk eller lettmelk)
  • 1 hothouse-agurk, uten skrell og frø
  • 1 spiseskje pluss 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/2 kopp rømme
  • 1 spiseskje champagne-eddik eller hvitvinseddik
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice (1 sitron)
  • 1 spiseskje god olivenolje
  • 1 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 1 1/2 teskje finhakket frisk dill
  • En klype nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg yoghurten i en osteklede eller et papirhåndkleforet sil og sett det over en bolle.
  3. 3Riv agurken og bland den med 1 spiseskje kosher-salt; legg den i et annet sil og sett det over en annen bolle.
  4. 4Sett begge bollene i kjøleskapet i 3 til 4 timer slik at yoghurten og agurken kan renne av.
  5. 5Overfør den tykne yoghurten til en stor bolle.
  6. 6Klem ut så mye væske som mulig av agurken og tilsett den i yoghurten.
  7. 7Bland inn rømme, eddik, sitronsaft, olivenolje, hvitløk, dill, 1/2 teskje salt og pepper.
  8. 8Du kan servere den med en gang, men jeg foretrekker å la tzatzikien stå i kjøleskapet i noen timer slik at smakene får blande seg.
  9. 9Server den kald eller romtemperert.