
Makaroner og ost
Lær hvordan du lager klassisk macaroni and cheese med en enkel oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 spiseskjeer smør
- ½ kopp hvetemel
- 4 kopper melk, varm
- 1 teskje tørket sennep
- ¼ teskje nyrevet muskatnøtt
- ¼ teskje cayennepepper
- En klype salt og nykvernet svart pepper
- En klype hot sauce
- En klype Worcestershire-saus
- 3 kopper revet Cheddarost
- 450 gram cavatappi-pasta, kokt al dente
- 1 kopp knuste potetgull
- 5 skiver kokt bacon, smuldret
- ½ kopp nyrevet Parmesanost, til topping
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Smelt 6 spiseskjeer smør i en stor kjele over middels varme. Tilsett mel og kok, mens du rører, i 1 minutt.
- 4Visp inn den oppvarmede melken og kok opp, fortsett å vispe hele tiden. Blandingen vil tykne etter hvert som varmen øker.
- 5Fortsett å røre mens du tilsetter tørket sennep, muskatnøtt, cayennepepper, salt, pepper, hot sauce og Worcestershire.
- 6Rør inn de 3 koppene med Cheddarost til det smelter.
- 7Hell ostesausen over pastaen og ha det i en 3-liters ildfast form.
- 8Strø over chips, bacon og Parmesanost, og stek i 35 minutter.