Hello Fresh Mobile Banner
Makaroner og ost

Makaroner og ost

Lær hvordan du lager klassisk macaroni and cheese med en enkel oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 spiseskjeer smør
  • ½ kopp hvetemel
  • 4 kopper melk, varm
  • 1 teskje tørket sennep
  • ¼ teskje nyrevet muskatnøtt
  • ¼ teskje cayennepepper
  • En klype salt og nykvernet svart pepper
  • En klype hot sauce
  • En klype Worcestershire-saus
  • 3 kopper revet Cheddarost
  • 450 gram cavatappi-pasta, kokt al dente
  • 1 kopp knuste potetgull
  • 5 skiver kokt bacon, smuldret
  • ½ kopp nyrevet Parmesanost, til topping

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Smelt 6 spiseskjeer smør i en stor kjele over middels varme. Tilsett mel og kok, mens du rører, i 1 minutt.
  4. 4Visp inn den oppvarmede melken og kok opp, fortsett å vispe hele tiden. Blandingen vil tykne etter hvert som varmen øker.
  5. 5Fortsett å røre mens du tilsetter tørket sennep, muskatnøtt, cayennepepper, salt, pepper, hot sauce og Worcestershire.
  6. 6Rør inn de 3 koppene med Cheddarost til det smelter.
  7. 7Hell ostesausen over pastaen og ha det i en 3-liters ildfast form.
  8. 8Strø over chips, bacon og Parmesanost, og stek i 35 minutter.