Røstede vintergrønnsaker med rosmarin og Calamata-oliven

Røstede vintergrønnsaker med rosmarin og Calamata-oliven

prøv denne enkle oppskriften på grillede vintergrønnsaker med rosmarin og calamata-oliven, perfekt for en smakfull og sunn middag i vintermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 middels stor potet (hvilken som helst type), med skallet på, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 1 søtpotet, med skallet på, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 1 gulrot og/eller pastinakk, skrelt og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 6 små rosenkål
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 3/4 teskje salt
  • 1/2 hvitløkshode, delt i fedd og skallet fjernet
  • 2 store sjalottløk, skrelt og delt i fire
  • 1 gul paprika, skåret i lengder på 1/4 tomme
  • 1 rød paprika, skåret i lengder på 1/4 tomme
  • 1/2 kopp kalamataoliven, uten stein
  • 1/4 kopp fersk rosmarin eller timian, stilkene fjernet
  • 3/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit og forbered grønnsakene.
  2. 2I en stor stekepanne, legg poteter, gulrøtter og rosenkål. Tilsett olivenolje og salt, og vend godt. Stek i ovnen i 20 minutter.
  3. 3Tilsett hvitløk, sjalottløk, og vend med oljen i bunnen av pannen. Stek i ytterligere 20 minutter.
  4. 4Tilsett paprika, oliven, friske urter og svart pepper. Vend med oljen i pannen og sett tilbake i ovnen.
  5. 5Kok i ytterligere 20 til 40 minutter, vend en eller to ganger, eller til grønnsakene er pent brunet, men ikke brent. Server umiddelbart.