
Røstede vintergrønnsaker med rosmarin og Calamata-oliven
prøv denne enkle oppskriften på grillede vintergrønnsaker med rosmarin og calamata-oliven, perfekt for en smakfull og sunn middag i vintermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 middels stor potet (hvilken som helst type), med skallet på, kuttet i 1/2-tommers biter
- 1 søtpotet, med skallet på, kuttet i 1/2-tommers biter
- 1 gulrot og/eller pastinakk, skrelt og skåret i 1/2-tommers skiver
- 6 små rosenkål
- 1 spiseskje olivenolje
- 3/4 teskje salt
- 1/2 hvitløkshode, delt i fedd og skallet fjernet
- 2 store sjalottløk, skrelt og delt i fire
- 1 gul paprika, skåret i lengder på 1/4 tomme
- 1 rød paprika, skåret i lengder på 1/4 tomme
- 1/2 kopp kalamataoliven, uten stein
- 1/4 kopp fersk rosmarin eller timian, stilkene fjernet
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit og forbered grønnsakene.
- 2I en stor stekepanne, legg poteter, gulrøtter og rosenkål. Tilsett olivenolje og salt, og vend godt. Stek i ovnen i 20 minutter.
- 3Tilsett hvitløk, sjalottløk, og vend med oljen i bunnen av pannen. Stek i ytterligere 20 minutter.
- 4Tilsett paprika, oliven, friske urter og svart pepper. Vend med oljen i pannen og sett tilbake i ovnen.
- 5Kok i ytterligere 20 til 40 minutter, vend en eller to ganger, eller til grønnsakene er pent brunet, men ikke brent. Server umiddelbart.