Bakt makaroni og ost med karamelliserte løk og andepølse

Bakt makaroni og ost med karamelliserte løk og andepølse

oppskrift på kremet bakst mac 'n cheese med søte karamelliserte løk og smakfull andepølse. perfekt som en unik hovedrett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund eller 500 g rotini pasta
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 4 rødløk, skåret i skiver 1/4 tomme tykke
  • En klype havsalt
  • 1 kopp speket andepølse, i terninger
  • 1 kopp melk
  • 1 kopp fløte (half-and-half)
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 kopp brieost, skorpen fjernet
  • 1 kopp revet 5 år gammel Cheddarost
  • 1/2 kopp revet Friulano- eller Fontina-ost
  • 1 laurbærblad
  • 1/4 kopp panko (japanske brødsmuler)
  • 1 spiseskje smør, smeltet
  • En klype havsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvell rotinipastapennen i kokende, saltet vann i 8 minutter, og sil av vannet.
  2. 2Varm opp olivenolje i en panne over middels varme, tilsett skivet løk og en klype havsalt, og sautér i 8 minutter. Skru ned varmen til middels-lav og sautér i ytterligere 35 minutter, eller til løken er karamellisert.
  3. 3Stek pølsen i en tørr panne over middels varme i 10 minutter, til den blir sprø og får små brune biter. Tilsett melk, fløte, karamellisert løk, havsalt og nykvernet pepper, og kok opp. Når blandingen begynner å koke, skru ned varmen til middels-lav, tilsett revet cheddarost, Friulano-ost og laurbærblad, og rør til osten er smeltet, ca. 5 minutter.
  4. 4Bland den kokte rotinipastapennen med ostesausen i en bolle, og hell over i en ildfast form. Strø over panko-brødsmuler, drypp med smeltet smør, og gratiner i ovnen i noen minutter, eller til pankoen er gyllenbrun og kantene er sprø.