Fisk og pommes frites

Fisk og pommes frites

Lær hvordan du lager klassisk fish and chips hjemme. En enkel oppskrift med sprø fish og gyllen chips, perfekt for helgen eller hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 teskje bakepulver
  • 2 1/2 kopper hvitt ris-mel
  • Kasjersalt
  • 2 1/2 kopper kald brus
  • 1 kopp frosne pommes frites
  • Rapsolje til steking
  • 450 gram hvit fisk, for eksempel torsk, skåret i strimler

Fremgangsmåte

  1. 1Bland bakepulveret, 2 kopper av riskremen og 2 teskjeer salt i en stor bolle. Hell brusvannet i en blender, tilsett de frosne pommes frites og kjør til en jevn puré. Hell den våte blandingen i de tørre ingrediensene og rør til alt er godt blandet.
  2. 2Hell 10 centimeter olje i en stor gryte med flere centimeters klaring. Vend fisken i den resterende 1/2 koppen rismel, dypp deretter i røren til de er godt dekket. Stek den panerte fisken i oljen, noen av gangen, til de er gyldne og sprø, ca. 6 til 8 minutter. La fisken renne av på kjøkkenpapir, strø over litt salt, og server umiddelbart.