
Engelsk Trifle
Lær hvordan du lager en klassisk engelsk trifle med denne enkle oppskriften. Perfekt for festlige anledninger og helgefrokoster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 6 kopper kakesmuler og krummer av pound cake
- 1 kopp enkel sirup (2 deler vann, 1 del sukker, kok opp og la avkjøle til romtemperatur)
- 1/4 kopp sherry eller appelsinlikør
- Vaniljepastrykrem, oppskrift følger
- Brun sukkerskummet krem, oppskrift følger
- 1/2 kopp nøtter, malt med 1/2 kopp sukker
- 2 pint jordbær, oppkuttet og vendt med 1/4 kopp sukker
- 2 kopper hel-, 2 % eller 1 % fett melk
- 1/2 vaniljestang, delt på langs
- 6 eggeplommer
- 2/3 kopp granulert sukker
- 1/4 kopp maisstivelse
- 1 ss usaltet smør
- 2 kopper kaldt pisket kremfløte
- 2 ss lyst brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle blander du sammen kakebiter, enkel sirup og likør for å fukte kaken.
- 2I en trifle- eller individuelle glass, lag ingrediensene i følgende rekkefølge: kake, vaniljekrem, brunt sukkerpisket krem, nøtter og jordbær, og gjenta til beholderen er full, avslutt med et lag pisket krem som topp. Dekk tett med plastfolie. (Kan lages dagen i forveien opp til dette punktet, og er faktisk bedre hvis den får stå over natten.) Pynt med mer frukt og finhakkede nøtter, eller rosetter av pisket krem og jordbær.
- 3Kok opp melk og vaniljebønne i en middels kjele over middels varme, og sett til side for å trekke i 10 til 15 minutter. Visp eggeplommer og sukker til lys og luftig konsistens. Tilsett maisenna og visp kraftig til ingen klumper gjenstår. Bland 1/4 kopp av den varme melken med eggeplommene og visp til det er godt innarbeidet. Visp inn resten av den varme melken. Sil blandingen tilbake i kjelen gjennom en sikt. Kok opp over middels høy varme, visp konstant, til det tykner og koker sakte. Ta av varmen og rør inn smør. La det avkjøle litt. Dekk med plastfolie, og trykk plasten lett mot overflaten for å forhindre at det dannes skinn. Avkjøl i minst to timer. (Kremet kan lages opptil 24 timer i forveien. Oppbevar i kjøleskapet til en time før bruk.)
- 4Pisk krem og brunt sukker til stiv og fast konsistens.