Ristet squash

Ristet squash

Lær hvordan du lager perfekt ovnsbakt squash med denne enkle oppskriften. Passer som siderett eller tilbehør til hovedretten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten squash, ca. 450 g
  • 1 spiseskje olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Noen kvister fersk timian
  • Noen laurbærblader
  • 1 til 2 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader C/400 grader F.
  2. 2Skjær squashen i halvmåner på ca. 3/4 cm. Vend dem i olivenolje for å dekke. Legg dem i litt overlappende rader på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over salt og pepper. Fordel timiankvister og laurbærblad. Smør litt smør over squashen, og stek den, snu den halvveis i stekeprosessen, til den er myk med lett karamelliserte, brune kanter, ca. 30 minutter.