Hello Fresh Mobile Banner
Klistrete sjokoladekake

Klistrete sjokoladekake

Lær hvordan du lager en deilig, klissete sjokoladekake. En enkel oppskrift for alle sjokoladeelskere. Perfekt til helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 smørstikker, myknet, pluss mer til stekepannen
  • 2 kopper mørkbrunt sukker
  • 1 spiseskje instant kaffe
  • 1 1/3 kopper vann
  • 6 unser semisøt sjokoladechips
  • 5 store egg
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til stekepannen
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 3/4 kopp rosiner
  • 1 kopp valnøtter
  • Melis, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 2Rør smør og sukker med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig. Varm kaffe, vann og sjokolade i en kjele over lav varme, og rør ofte til sjokoladen er helt smeltet. Tilsett kaffe- og sjokoladeblandingen i den kremete sukker- og smørblandingen. Pisk inn egg, ett om gangen, til det er godt innarbeidet, og rør deretter inn vaniljeekstrakt. Bland mel, bakepulver, salt, kanel og muskatnøtt i en bolle, og rør sammen med en gaffel til det er godt blandet. Rør gradvis den tørre blandingen inn i den våte. Vend til slutt inn rosiner og valnøtter.
  3. 3Smør og lett melet en kakeform (bundtform). Hell røren i formen og stek i ca. 45–50 minutter, eller til en skarp knivstikk i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle til romtemperatur på en rist før den snus opp ned. Sikt over melis og server.