London Broil med stekesaus, knust blomkål med ost, skinke og rødkål

London Broil med stekesaus, knust blomkål med ost, skinke og rødkål

oppskrift på london broil med smakfull steak sauce gravy, knust blomkål med ost, skinke og rød chard. enkel og velsmakende rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor hodekål, delt i små buketter
  • 3 kopper kyllingkraft
  • 4 spiseskjeer smør, i biter
  • 1 kopp revet hvit, ekstra skarp Vermont Cheddar (anbefalt: Cabot-merke)
  • 1/4 kopp revet Parmigiano
  • Grovkvernet svart pepper og salt
  • En raus klype muskatnøtt
  • 680 gram skulder av London broil-biff, 3,8 cm tykk
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje eller olivenolje, 2 svinger i pannen
  • 225 gram skinke, hakket
  • 6 kopper hakket rød chard, 1 stor bunt
  • 3 spiseskjeer rødvinseddik, vurder mengden
  • 1 spiseskje honning
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 4,7 dl kraft, eller storfekraft
  • 1/4 kopp steak saus (anbefalt: A1 eller Lea and Perrins-merke)

Fremgangsmåte

  1. 1Legg blomkålen i en middels flat gryte eller panne. Tilsett kraft, dekk til og sett gryten over høy varme. Når væsken koker, reduser varmen og la det småkoke under lokk i 10 minutter. Fjern lokket, øk varmen til middels høy og la kraften redusere til halvparten, ca. 2 minutter. Tilsett 2 ss smør i biter og osten, og mos blomkålen med en stamper til ønsket konsistens, som for eksempel potetmos. Krydre blomkålen med pepper, en klype salt og muskatnøtt.
  2. 2Skru på grillelementet. Pensle kjøttet med Worcestershire-saus og krydre med salt og pepper. Stek London broil på øverste rille i 6 minutter på hver side for medium sjeldent til medium stekt.
  3. 3Mens kjøttet og blomkålen koker, varm opp en annen stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett olje, ca. 2 sirkler rundt pannen, og skinke. Stek skinken til den får fin stekeskorpe og karamelliserte kanter, ca. 2 minutter.
  4. 4Tilsett grønnkål og la den visne i pannen, krydre med salt, pepper og et lite dryss muskatnøtt, hvis ønskelig. La det koke i ytterligere 5 til 7 minutter, vend ofte med tang. Tilsett deretter eddik og en liten skje honning i pannen. Vend for å dekke grønnkålen, juster krydderet og overfør til et serveringsfat.
  5. 5Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 5 minutter.
  6. 6Sett en liten stekepanne over middels varme. Smelt de resterende 2 ss smør, tilsett finhakket sjalottløk og la det surre i 2 minutter. Visp inn mel og la det koke i 1 minutt. Tilsett 2 kopper storfekraft og kok opp. La det småkoke i 2 minutter, tilsett deretter 1/4 kopp biffsaus og pepper etter smak.
  7. 7Skjær kjøttet i tynne skiver på skrå mot fibrene (linjene i kjøttet). Hvor tynt du klarer å skjære, vil avgjøre hvor mørt det er å kutte og tygge, så sørg for at kniven er skarp – jo tynnere, desto bedre!
  8. 8Server den skivede London broil med biffsausgravy over, sammen med potetmos av blomkål og rødkål med skinke oppå, plassert ved siden av kjøttet.