Kremet soppsuppe I

Kremet soppsuppe I

Lær hvordan du lager en deilig cream of mushroom soup i med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller varmende vinterrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 kopper skivede ferske sopp
  • 1 1/2 kopper kyllingbuljong
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 1/8 teskje tørket timian
  • 3 spiseskjeer smør
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 1 kopp lettrømme
  • 1 spiseskje sherry

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor, tung kjele, kok sopp i buljongen med løk og timian til de er møre, ca. 10 til 15 minutter.
  2. 2I en blender eller food processor, mos blandingen, og la det være igjen noen biter av grønnsaker i den. Sett til side.
  3. 3I kjelen, smelt smøret, visp inn melet til det er glatt. Tilsett salt, pepper, halv og halv og grønnsaksmosen. Rør konstant, og kok opp suppen, og la den koke til den tykner. Juster krydder etter smak, og tilsett sherry.