
Souvlaki
lær hvordan du lager smakfull souvlaki hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 sitron, presset
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/4 kopp soyasaus
- 1 teskje tørket oregano
- 3 fedd hvitløk, knust
- 1,8 kilo svinenakke, skåret i 2,5 cm store terninger
- 2 mellomstore gule løk, skåret i 2,5 cm biter
- 2 grønne paprika, skåret i 2,5 cm biter
- grillspyd
Fremgangsmåte
- 1I en stor glassbolle blander du sitronsaft, olivenolje, soyasaus, oregano og hvitløk; tilsett svinekjøtt, løk og grønne paprika, og rør om for å dekke. Dekk til, og sett i kjøleskapet i 2 til 3 timer.
- 2Forvarm grillen til middels høy varme. Tre svinekjøtt, paprika og løk på spyd.
- 3Lett olj grillristen. Stek i 10 til 15 minutter, eller til ønsket stekegrad, og vend spydene hyppig for jevn steking.