Hel helstekt kylling

Hel helstekt kylling

Lær hvordan du lager en enkel og saftig helstekt kylling med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 teskjeer salt
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 1/8 teskje malt nellik
  • 1/8 teskje malt allehånde
  • 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 1/8 teskje malt kanel
  • 1 (4 pund) hel kylling
  • 5 hvitløksfedd, knust

Fremgangsmåte

  1. 1Bland salt, sukker, nellik, allehånde, muskatnøtt og kanel i en bolle. Gni kyllingen inn med krydderblandingen. Dekk kyllingen til, og sett den i kjøleskapet i 24 timer.
  2. 2Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
  3. 3Fyll kyllinghulrommet med hvitløk. Plasser kyllingen med brystet ned på en rist i en stekepanne.
  4. 4Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen. Senk temperaturen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit), og fortsett å steke i 15 minutter. Pensle kyllingen med stekesjyen. Senk temperaturen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit), og fortsett å steke i 30 minutter, til den har en indre temperatur på 85 grader Celsius (180 grader Fahrenheit). La den hvile i 20 minutter før servering.