
Hel helstekt kylling
Lær hvordan du lager en enkel og saftig helstekt kylling med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje hvitt sukker
- 1/8 teskje malt nellik
- 1/8 teskje malt allehånde
- 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 1/8 teskje malt kanel
- 1 (4 pund) hel kylling
- 5 hvitløksfedd, knust
Fremgangsmåte
- 1Bland salt, sukker, nellik, allehånde, muskatnøtt og kanel i en bolle. Gni kyllingen inn med krydderblandingen. Dekk kyllingen til, og sett den i kjøleskapet i 24 timer.
- 2Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit).
- 3Fyll kyllinghulrommet med hvitløk. Plasser kyllingen med brystet ned på en rist i en stekepanne.
- 4Stek i 15 minutter i den forvarmede ovnen. Senk temperaturen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit), og fortsett å steke i 15 minutter. Pensle kyllingen med stekesjyen. Senk temperaturen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit), og fortsett å steke i 30 minutter, til den har en indre temperatur på 85 grader Celsius (180 grader Fahrenheit). La den hvile i 20 minutter før servering.