
Risotto med kylling og asparges
Lær hvordan du lager en kremet risotto med saftig kylling og sprø asparges. En perfekt rett for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper kyllingkraft
- 1 spiseskje olivenolje eller smør
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 2 (140 gram) uten skinn og ben, kyllingbrysthalvdel, skåret i terninger
- 2 teskjeer olivenolje eller smør
- 1/2 stor løk, finhakket
- 1 kopp Carnaroli- eller Arborioris
- 1/2 kopp hvitvin
- 8 unser asparges, finhakket
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje tørket basilikum
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Kok opp kyllingkraft i en liten kjele, og hold den varm på lav varme.
- 2Varm opp 1 teskje olivenolje i en stor gryte på middels høy varme. Rør inn hvitløk og kok i 30 sekunder til det begynner å dufte. Tilsett de terningede kyllingbitene, og fortsett å koke til de er faste og lett brune; sett til side.
- 3Varm opp de resterende 2 teskjeene olivenolje i gryten og kok løken til den blir myk og gjennomsiktig, ca. 1 minutt. Rør inn risen, og fortsett å koke til risen blir ugjennomsiktig, og løken begynner å bli brun.
- 4Rør inn hvitvinen og aspargesen; kok under omrøring til vinen har fordampet. Reduser varmen til middels, og rør inn en tredjedel av den varme kyllingkraften. Kok under konstant omrøring til all væsken er absorbert, ca. 8–10 minutter.
- 5Rør inn en ny tredjedel av kyllingkraften og fortsett å koke og røre til den er absorbert, ytterligere 8–10 minutter. Krydre risottoen med oregano og basilikum. Hell i resten av kraften, og rør til den er absorbert igjen, ytterligere 8–10 minutter. Smak til med salt og pepper, og rør inn parmesanost og kyllingterningene.