
Krydret eplechutney
oppskrift på spicy apple chutney som er perfekt som tilbehør til kjøtt, oster eller som spread. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 grønne epler
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spiseskje sennepsfrø
- 1 løk, hakket
- 1 rød paprika, kjernet og hakket
- 1 teskje salt
- 2 teskjeer most hvitløk
- 1 til 2 serranoskiver, hakket med frø
- 1 teskje malt ingefær
- 1 teskje malt allehånde
- 1/4 kopp rosiner
- 1 kopp brunt sukker
- 3/4 kopp rødvinseddik
- 1 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Skrell eplene og del dem i kvarter. Fjern kjernene, hakk dem grovt, og sett til side.
- 2Varm opp olje i en stor kjele over høy varme. Tilsett sennepsfrø, dekk til og kok til poppingen stopper. Reduser varmen, og tilsett løk, rød paprika og salt. Kok uten lokk, og rør av og til, til løken er gjennomsiktig. Rør inn hvitløk, serranoskinke, ingefær og allehånde, og kok i ytterligere ett minutt.
- 3Tilsett de resterende ingrediensene, inkludert de reserverte eplene. Kok uten lokk over moderat varme, til blandingen er myk og aromatisk, ca. 40 minutter. Avkjøl før servering.