Gale kjeks

Gale kjeks

Lær hvordan du lager deilige og sprø crazy cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som godbit for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp (2 staver) saltet smør, myknet
  • 1 kopp pakket brunt sukker
  • 1/2 kopp vanlig sukker
  • 2 store egg
  • 1 spiseskje peanøttsmør
  • 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 2 toppede teskjeer instant kaffepulver
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1 kopp sjokoladegodteri, for eksempel M&M’s
  • 1 kopp riskris, for eksempel Rice Krispies
  • 1/2 kopp finhakkede pekannøtter, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett.
  2. 2I en bolle, pisk smør, brunt sukker og vanlig sukker sammen til det er godt blandet. Tilsett egg, peanøttsmør og vanilje, og pisk til det er jevnt og glatt, og skrap gjerne ned i bollen for å sikre at alt er godt blandet.
  3. 3I en separat bolle, bland mel, kaffepulver, natron og salt. Rør godt sammen, og tilsett deretter i tre omganger i deigen, mens du blander på lav hastighet til alt er godt innarbeidet. Skrap ned i bollen og pisk et par sekunder til. Vend inn sjokoladebiter, riskorn og pekannøtter (hvis du bruker) for hånd.
  4. 4Bruk en isskje til å fordele deigen på det forberedte stekebrettet. Sett kakene i kjøleskapet i 15 minutter, før du steker dem til de er gyldne og sprø, ca. 9–10 minutter. Overfør kakene til en avkjølingsrist og gjenta med resten av deigen.