
Gale kjeks
Lær hvordan du lager deilige og sprø crazy cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som godbit for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp (2 staver) saltet smør, myknet
- 1 kopp pakket brunt sukker
- 1/2 kopp vanlig sukker
- 2 store egg
- 1 spiseskje peanøttsmør
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 2 toppede teskjeer instant kaffepulver
- 1 teskje natron
- 1 teskje kosher-salt
- 1 kopp sjokoladegodteri, for eksempel M&M’s
- 1 kopp riskris, for eksempel Rice Krispies
- 1/2 kopp finhakkede pekannøtter, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett.
- 2I en bolle, pisk smør, brunt sukker og vanlig sukker sammen til det er godt blandet. Tilsett egg, peanøttsmør og vanilje, og pisk til det er jevnt og glatt, og skrap gjerne ned i bollen for å sikre at alt er godt blandet.
- 3I en separat bolle, bland mel, kaffepulver, natron og salt. Rør godt sammen, og tilsett deretter i tre omganger i deigen, mens du blander på lav hastighet til alt er godt innarbeidet. Skrap ned i bollen og pisk et par sekunder til. Vend inn sjokoladebiter, riskorn og pekannøtter (hvis du bruker) for hånd.
- 4Bruk en isskje til å fordele deigen på det forberedte stekebrettet. Sett kakene i kjøleskapet i 15 minutter, før du steker dem til de er gyldne og sprø, ca. 9–10 minutter. Overfør kakene til en avkjølingsrist og gjenta med resten av deigen.