
Brent rød peppersuppe med korianderrømme og grillede cajun-sjømat
oppskrift på en smakfull ovnsbakt rød peppersuppe med krem av koriander og grillede cajun-sjømat. perfekt for en spennende forrett eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje, delt
- 1/4 kopp finhakket hvitløk
- 1/2 kopp hakket løk
- 4 pund røde paprikaer
- 1 kopp hakkede tomater
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 2 unser kyllingbuljongbase
- 2 kopper vann
- 10 basilikumblader, chiffonade
- 1 spiseskje hakkede ferske timianblader
- Salt og nykvernet svart pepper
- Krydderblanding med cajun, etter smak, ca. 1 spiseskje
- 1/4 kopp rømme
- 1/4 kopp kremfløte
- 1/4 kopp ferske korianderblader
- Salt og nykvernet hvit pepper
- 1/4 kopp fersk limesaft
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 1 spiseskje finhakket gressløk
- 1 spiseskje cajunkrydder
- 8 reker (U 16/20-størrelse)
- 8 kamskjell (U 30-størrelse)
- 8 unser krabbekjøtt, av ben eller klump
- 8 blåskjell
- 1 maiskolbe
- 1 unser løk, hakket
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 unser squash, hakket
- 1 unser rød paprika, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 teskje chiffonade av ferske basilikumblader
Fremgangsmåte
- 1Til suppen: Tilsett 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne over middels høy varme. Når oljen er varm, tilsett olivenolje, hvitløk og løk, og stek til det er gjennomsiktig.
- 2Røyk grill paprikaen over åpen flamme til den er svartet; legg den i en plastpose for å dampe; fjern skinn og frø. Mos paprikaen til en puré og tilsett i løk- og hvitløksblandingen. Tilsett tomater, tomatpuré, kyllingbuljong og vann; la det småkoke. La det småkoke i 20 minutter.
- 3Tilsett basilikum, timian, salt, pepper og cajunkrydder etter smak. Mos blandingen gjennom en food mill og server varm.
- 4Til cilantro-kremen: Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen i en sprøytepose eller plastflaske. Sprøyt en linje på den røkte paprika-suppen og bruk en tannpirker til å lage et mønster.
- 5Til limegrillet cajun-sjømat: Bland alle ingrediensene unntatt sjømat, og rør godt. Tilsett sjømat og la marinere i 10 minutter før koking. Kjør sjømat på grillen eller under grillen til den er ferdig. Server varm som topping på røkt paprika-suppen eller som topping på pasta, salater eller som forrett. Noen av marinaden kan også serveres som dipp.
- 6Til mais-hash: Grill eller stek maisen til den er mør. Fjern maisen fra kolben med en fransk kniv. Stek løk i olivenolje og tilsett resten av ingrediensene. Server som topping på røkt paprika-suppen.