Tagliatelle Bolognese

Tagliatelle Bolognese

Lær hvordan du lager en deilig tagliatelle bolognese hjemme. En enkel oppskrift på en smakfull og mettende italiensk rett, perfekt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 unse tørkede porcini-sopper, renset for jord
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1/4 pund pancetta eller slab bacon, finhakket
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 2 selleristilker, finhakket
  • 2 gulrøtter, finhakket
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 ferske timianstilker, blader tatt av stilken
  • 2 ferske oregano-stilker, blader tatt av stilken
  • 1 fersk rosmarin, nåler tatt av stilken
  • 2 laurbærblader
  • 1 pund kjøttdeig av svin
  • 1 pund kjøttdeig av storfe
  • 1 kopp melk
  • 1 (28-unse) boks hele, skrelte tomater, knust for hånd
  • 2 kopper tørr rødvin
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 pund tørket tagliatelle-pasta
  • En håndfull fersk basilikum, revet i hånden, til pynt
  • Ferskrevet Parmigiano-Reggiano, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Rehydrer soppen i kokende vann i 20 minutter til de er møre, sil av og hakk grovt.
  2. 2I en stor, tykkbunnet kjele, varm opp olivenoljen over middels varme. Tilsett pancetta og stek i 2 minutter for å frigjøre fettet. Tilsett porcinis, løk, selleri, gulrøtter og hvitløk; rør om for å blande. Ha i timian, oregano, rosmarin og laurbærblad. Kok i 5 til 10 minutter, rør av og til, til grønnsakene er veldig møre, men ikke brune.
  3. 3Skru opp varmen litt og tilsett svinekjøttdeigen og storfekjøttet; brun til kjøttet ikke lenger er rosa, og bruk en tresleiv for å bryte opp klumpene. Tilsett melken og la det småkoke til væsken er fordampet, ca. 10 minutter. Hell forsiktig i tomatene og vinen; krydre med salt og pepper. Kok opp sausen, senk varmen og dekk til. La det småkoke sakte i 1 ½ til 2 timer, rør av og til, til sausen er veldig tykk. Smak til med salt og pepper igjen.
  4. 4Når du er klar til å servere, kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett pastaen og kok i 8 til 10 minutter, eller til den er al dente – myk, men fast. Sil av pastaen godt og vend den inn i Bolognesesausen. Strø over basilikum og pass på at revet ost deles rundt bordet.