
Tagliatelle Bolognese
Lær hvordan du lager en deilig tagliatelle bolognese hjemme. En enkel oppskrift på en smakfull og mettende italiensk rett, perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 unse tørkede porcini-sopper, renset for jord
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1/4 pund pancetta eller slab bacon, finhakket
- 1 middels stor løk, finhakket
- 2 selleristilker, finhakket
- 2 gulrøtter, finhakket
- 5 hvitløksfedd, finhakket
- 4 ferske timianstilker, blader tatt av stilken
- 2 ferske oregano-stilker, blader tatt av stilken
- 1 fersk rosmarin, nåler tatt av stilken
- 2 laurbærblader
- 1 pund kjøttdeig av svin
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1 kopp melk
- 1 (28-unse) boks hele, skrelte tomater, knust for hånd
- 2 kopper tørr rødvin
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 pund tørket tagliatelle-pasta
- En håndfull fersk basilikum, revet i hånden, til pynt
- Ferskrevet Parmigiano-Reggiano, til servering
Fremgangsmåte
- 1Rehydrer soppen i kokende vann i 20 minutter til de er møre, sil av og hakk grovt.
- 2I en stor, tykkbunnet kjele, varm opp olivenoljen over middels varme. Tilsett pancetta og stek i 2 minutter for å frigjøre fettet. Tilsett porcinis, løk, selleri, gulrøtter og hvitløk; rør om for å blande. Ha i timian, oregano, rosmarin og laurbærblad. Kok i 5 til 10 minutter, rør av og til, til grønnsakene er veldig møre, men ikke brune.
- 3Skru opp varmen litt og tilsett svinekjøttdeigen og storfekjøttet; brun til kjøttet ikke lenger er rosa, og bruk en tresleiv for å bryte opp klumpene. Tilsett melken og la det småkoke til væsken er fordampet, ca. 10 minutter. Hell forsiktig i tomatene og vinen; krydre med salt og pepper. Kok opp sausen, senk varmen og dekk til. La det småkoke sakte i 1 ½ til 2 timer, rør av og til, til sausen er veldig tykk. Smak til med salt og pepper igjen.
- 4Når du er klar til å servere, kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett pastaen og kok i 8 til 10 minutter, eller til den er al dente – myk, men fast. Sil av pastaen godt og vend den inn i Bolognesesausen. Strø over basilikum og pass på at revet ost deles rundt bordet.