Ovnsbakt steinbitt med blåskjell og merguez-pølse

Ovnsbakt steinbitt med blåskjell og merguez-pølse

Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt breiflabb med blåskjell og merguez pølse. En perfekt rett for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 (1 pund) hummerfiskhaler, trimmed
  • Olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 12 fingerling-poteter, delt i to på langs
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1/2 pund merguez-pølse
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kopp hvitvin
  • 4 kopper blåskjellbuljong
  • 12 New Zealand-hummermuslinger
  • 2 plommetomater, moste
  • 2 vårløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer kaldt usaltet smør
  • Spinat, sautert i smør og krydret med salt og pepper, til servering
  • Fersk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For steinbiten: Forvarm ovnen til 200 °C. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre steinbiten med salt og pepper etter smak. Brun på begge sider til den er lett gyllen. Legg fisken i en liten stekebrett og stek i ovnen i 12 til 15 minutter.
  2. 2For potetene: Forvarm ovnen til 200 °C. Vend potetene i olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Stek i 10 til 15 minutter, til de er akkurat gjennomkokte og lett gyldne.
  3. 3For pølsene: Forvarm grill eller grillpanne. Grill pølsene til de er gyldne og gjennomstekte. La dem hvile et øyeblikk og skjær i 1/2-tommers skiver.
  4. 4For blåskjellbuljongen: Varm opp olje i en middels stor kjele på middels varme. Tilsett løk og kok til den er myk. Tilsett hvitløk og kok i 2 minutter. Øk varmen til høy, tilsett vin og kok til den er redusert. Tilsett kraft og kok opp. Ha i blåskjellene, dekk til kjelen og kok til skjellene åpner seg, fjern skjellene med en hullsleiv og legg dem i en bolle. La buljongen koke til den er redusert til halvparten. Tilsett tomatene og kok i 2 minutter. Rør inn smør, tilsett vårløk og krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Montering: Del steinbiten i 4 biter. Legg en liten mengde spinat i hver bolle. Plasser en bit av steinbiten oppå spinaten, og rundt kanten plasseres 3 poteter, 3 merguez-pølser og 3 blåskjell. Hell buljongen over og pynt med frisk persille.