
Ovnsbakt steinbitt med blåskjell og merguez-pølse
Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt breiflabb med blåskjell og merguez pølse. En perfekt rett for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 (1 pund) hummerfiskhaler, trimmed
- Olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 12 fingerling-poteter, delt i to på langs
- Olivenolje
- Salt og pepper
- 1/2 pund merguez-pølse
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 liten løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kopp hvitvin
- 4 kopper blåskjellbuljong
- 12 New Zealand-hummermuslinger
- 2 plommetomater, moste
- 2 vårløk, finhakket
- 2 spiseskjeer kaldt usaltet smør
- Spinat, sautert i smør og krydret med salt og pepper, til servering
- Fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For steinbiten: Forvarm ovnen til 200 °C. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre steinbiten med salt og pepper etter smak. Brun på begge sider til den er lett gyllen. Legg fisken i en liten stekebrett og stek i ovnen i 12 til 15 minutter.
- 2For potetene: Forvarm ovnen til 200 °C. Vend potetene i olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Stek i 10 til 15 minutter, til de er akkurat gjennomkokte og lett gyldne.
- 3For pølsene: Forvarm grill eller grillpanne. Grill pølsene til de er gyldne og gjennomstekte. La dem hvile et øyeblikk og skjær i 1/2-tommers skiver.
- 4For blåskjellbuljongen: Varm opp olje i en middels stor kjele på middels varme. Tilsett løk og kok til den er myk. Tilsett hvitløk og kok i 2 minutter. Øk varmen til høy, tilsett vin og kok til den er redusert. Tilsett kraft og kok opp. Ha i blåskjellene, dekk til kjelen og kok til skjellene åpner seg, fjern skjellene med en hullsleiv og legg dem i en bolle. La buljongen koke til den er redusert til halvparten. Tilsett tomatene og kok i 2 minutter. Rør inn smør, tilsett vårløk og krydre med salt og pepper etter smak.
- 5Montering: Del steinbiten i 4 biter. Legg en liten mengde spinat i hver bolle. Plasser en bit av steinbiten oppå spinaten, og rundt kanten plasseres 3 poteter, 3 merguez-pølser og 3 blåskjell. Hell buljongen over og pynt med frisk persille.