
Belgiske vafler
Lær hvordan du lager perfekte belgian waffles med denne enkle oppskriften. Ideell for frokost, brunch eller dessert. Enkel å følge og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 kopper kakehvetemel
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/4 teskje natron
- 1/4 teskje salt
- 1/4 kopp sukker
- 1/2 kopp kulturmelk
- 1 kopp melk
- 2 egg
- 1/4 kopp smør, smeltet
- Non-stick vegetabilsk spray til smøring av vaffeljern
- Melis (sukkerpulver)
- Friske bær
- Pisket krem, oppskrift følger
- Iskrem, valgfritt
- 1 kopp kremfløte
- 1 spiseskje melis
- 1 spiseskje maraschino-likør eller Kirsch (for en alkoholfri variant, bruk 1 teskje vaniljeekstrakt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm vaffeljernet. I en stor bolle, rør sammen de tørre ingrediensene. Lag en fordypning i midten og tilsett kulturmelk, melk, egg og smeltet smør. Bland forsiktig sammen til alt er akkurat kombinert (IKKE OVERBLAND BATTERET!). Batteret skal se litt klumpete ut.
- 2Spray vaffeljernet med non-stick grønnsaksspray. Hell ½ kopp av batteret eller den mengden som anbefales av vaffeljirretningslinjene på vaffeljernet; stek som anvist av produsenten.
- 3Pisket krem: I en avkjølt bolle, pisk kremen til den er lett og luftig, ca. 2 minutter. Tilsett sukker og maraschino, og pisk til myke, luftige topper, ca. 2 minutter.
- 4Dryss ferdigstekte vafler med melis og topp med friske bær, pisket krem eller iskrem, hvis ønskelig. Server umiddelbart, rett fra stekebrettet.