Belgiske vafler

Belgiske vafler

Lær hvordan du lager perfekte belgian waffles med denne enkle oppskriften. Ideell for frokost, brunch eller dessert. Enkel å følge og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper kakehvetemel
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp kulturmelk
  • 1 kopp melk
  • 2 egg
  • 1/4 kopp smør, smeltet
  • Non-stick vegetabilsk spray til smøring av vaffeljern
  • Melis (sukkerpulver)
  • Friske bær
  • Pisket krem, oppskrift følger
  • Iskrem, valgfritt
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 spiseskje melis
  • 1 spiseskje maraschino-likør eller Kirsch (for en alkoholfri variant, bruk 1 teskje vaniljeekstrakt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm vaffeljernet. I en stor bolle, rør sammen de tørre ingrediensene. Lag en fordypning i midten og tilsett kulturmelk, melk, egg og smeltet smør. Bland forsiktig sammen til alt er akkurat kombinert (IKKE OVERBLAND BATTERET!). Batteret skal se litt klumpete ut.
  2. 2Spray vaffeljernet med non-stick grønnsaksspray. Hell ½ kopp av batteret eller den mengden som anbefales av vaffeljirretningslinjene på vaffeljernet; stek som anvist av produsenten.
  3. 3Pisket krem: I en avkjølt bolle, pisk kremen til den er lett og luftig, ca. 2 minutter. Tilsett sukker og maraschino, og pisk til myke, luftige topper, ca. 2 minutter.
  4. 4Dryss ferdigstekte vafler med melis og topp med friske bær, pisket krem eller iskrem, hvis ønskelig. Server umiddelbart, rett fra stekebrettet.