
Osso Bucco
Lær hvordan du lager en autentisk osso bucco med vår enkle oppskrift. Perfekt som hovedrett for hele familien. En klassiker fra det italienske kjøkken.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 stk. kalveskanker (ca. 2 kg) (ca. 4 ½ pund)
- 1 kopp hvetemel
- 2 ts. kosher salt
- 1 ts. malt svart pepper
- ¼ kopp olivenolje
- 1 middels gulrot, finhakket
- 1 middels løk, finhakket
- 1 stilk selleri, finhakket
- ½ kopp tørr hvit- eller rødvin eller vann
- 1 glass Bertolli® Vineyard Premium Collections Marinara med Burgund-vinssaus
- 3 ss. finhakket flatbladpersille
- 1 ss. revet sitronzest
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375 grader.
- 2Bind hver kalveskank til benet med kjøkkenhyssing. Bland mel, salt og pepper i en grunn skål. Dypp kalveskanken i melblandingen, og vend den slik at den blir dekket.
- 3Varm olivenolje i en stor, dyp, tung panne eller en nederlandsk ovn, og brun kalveskanken; fjern den fra pannen og sett den til side.
- 4Kok gulrot, løk og selleri i samme panne, rør av og til, i 5 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør inn vin og kok i 2 minutter. Rør inn sausen. Kok opp over høy varme. Ta av varmen.
- 5Legg kalveskanken i en 33 x 23 cm stor ildfast form. Hell over sausen. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i 1 time og 30 minutter, eller til kjøttet er mørt.
- 6For å servere, fjern hyssingen fra kalveskanken. Bland persille med sitron i en liten bolle. Server, om ønskelig, over varme, kokte potetmos med saus. Strø over med persilleblanding.