Osso Bucco

Osso Bucco

Lær hvordan du lager en autentisk osso bucco med vår enkle oppskrift. Perfekt som hovedrett for hele familien. En klassiker fra det italienske kjøkken.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 stk. kalveskanker (ca. 2 kg) (ca. 4 ½ pund)
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 ts. kosher salt
  • 1 ts. malt svart pepper
  • ¼ kopp olivenolje
  • 1 middels gulrot, finhakket
  • 1 middels løk, finhakket
  • 1 stilk selleri, finhakket
  • ½ kopp tørr hvit- eller rødvin eller vann
  • 1 glass Bertolli® Vineyard Premium Collections Marinara med Burgund-vinssaus
  • 3 ss. finhakket flatbladpersille
  • 1 ss. revet sitronzest

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375 grader.
  2. 2Bind hver kalveskank til benet med kjøkkenhyssing. Bland mel, salt og pepper i en grunn skål. Dypp kalveskanken i melblandingen, og vend den slik at den blir dekket.
  3. 3Varm olivenolje i en stor, dyp, tung panne eller en nederlandsk ovn, og brun kalveskanken; fjern den fra pannen og sett den til side.
  4. 4Kok gulrot, løk og selleri i samme panne, rør av og til, i 5 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør inn vin og kok i 2 minutter. Rør inn sausen. Kok opp over høy varme. Ta av varmen.
  5. 5Legg kalveskanken i en 33 x 23 cm stor ildfast form. Hell over sausen. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i 1 time og 30 minutter, eller til kjøttet er mørt.
  6. 6For å servere, fjern hyssingen fra kalveskanken. Bland persille med sitron i en liten bolle. Server, om ønskelig, over varme, kokte potetmos med saus. Strø over med persilleblanding.