
Dijon-ovnsbakt kylling med ris og brokkoli
Lær hvordan du lager en smakfull dijon-bakt kylling med ris og brokkoli. En enkel og sunn oppskrift perfekt for hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 til 12 benfrie, skinnløse kyllinglår (ca. 800 gram)
- 1 spiseskje karri pulver
- 3 spiseskjeer frossen hakket løk
- 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 1/2 kopp honning
- 1/2 kopp Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 teskje asiatisk-inspirert sterk chilisaus (kan være chili-hvitløkssaus)
- 1 1/2 kopp basmatiris eller hvit ris
- 3 kopper vann
- 5 kopper frosne brokkolibuketter
- 1/8 teskje din favoritt supermarkedssmakstilsetning uten smak
Fremgangsmåte
- 1Kvelden før: Riv opp lårene for å flate dem ut og krøll dem sammen i en stor, lav ovnsikker panne. Bland følgende i en liten blandebolle i denne rekkefølgen: krydder, honning, Dijon-sennep, soyasaus og hot chili-saus. Rør om. Hell jevnt over kyllingen. Snu kyllingen med en gaffel til hver bit er godt dekket. Sørg for at den grove siden av låret vender ned. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten.
- 2Neste dag: Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 3Bland ris og vann i en større ovnsikker kjele. Rør om. Dekk til og sett i forvarmet ovn.
- 4Snu kyllingen med en gaffel. Sett den i den forvarmede ovnen, ved siden av risen. Sett en timer på 50 minutter. Omtrent halvveis i koketiden for kyllingen, liker jeg å snu den igjen. Når timeren ringer, slår du av varmen, men lar kyllingen stå i ovnen.
- 5Skyll brokkolien i en sil. Legg den i en mikrobølgeovnsikker kjele eller ildfast form med lokk. Dekk til, og kok i mikrobølgeovnen på høy effekt i 5 minutter. Når timeren ringer, tilsett krydderblandingen til brokkolien.