
Pea- og myntemost Crostini
Lær hvordan du lager deilige pea and mint pesto crostini. Perfekt for sommermåltider og sosiale sammenkomster. En enkel oppskrift med friske urter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pakke (ca. 283 g) frosne erter, tint
- 1/2 kopp revet Parmesan
- 1 hvitløksfedd
- 1/4 kopp ferske mynteblader
- 1 teskje kosher salt, pluss ekstra til smaksetting
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss ekstra til smaksetting
- 1/3 kopp olivenolje
- Fullkornsbaguette eller ciabattabrød, skåret i 1/2-tommers tykke skiver (helst daggamle* se Kok's Note)
- 1/3 kopp olivenolje
- 8 cherrytomater, delt i to, eller 1 lite tomat, hakket
Fremgangsmåte
- 1For ertepesto:
- 2Tilsett erter, Parmesan, hvitløk, fersk mynte, salt og pepper i en food processor og puls til det er godt blandet. Mens maskinen går, hell sakte i olivenoljen til det er godt blandet, ca. 1–2 minutter. Overfør til en liten bolle og sett til side.
- 3For crostini:
- 4Forvarm en stekeplate eller grillpanne på middels høy varme. Pensle begge sider av brødet med olivenolje og grill til det er gyllent, ca. 1–2 minutter.
- 5Overfør brødet til en ren overflate og smør 1–2 spiseskjeer av den ferdige pestoen på hver skive. Topp med 2 tomathalvde og overfør til et serveringsfat før servering.
- 6*Kokkens notat: Hvis du ikke har daggammelt brød tilgjengelig, kan du tørke ut ferskt brød ved å legge skivene i en forvarmet ovn på 150 °C (300 °F) til de er lett sprø, ca. 5 minutter.*