Pea- og myntemost Crostini

Pea- og myntemost Crostini

Lær hvordan du lager deilige pea and mint pesto crostini. Perfekt for sommermåltider og sosiale sammenkomster. En enkel oppskrift med friske urter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pakke (ca. 283 g) frosne erter, tint
  • 1/2 kopp revet Parmesan
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/4 kopp ferske mynteblader
  • 1 teskje kosher salt, pluss ekstra til smaksetting
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss ekstra til smaksetting
  • 1/3 kopp olivenolje
  • Fullkornsbaguette eller ciabattabrød, skåret i 1/2-tommers tykke skiver (helst daggamle* se Kok's Note)
  • 1/3 kopp olivenolje
  • 8 cherrytomater, delt i to, eller 1 lite tomat, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1For ertepesto:
  2. 2Tilsett erter, Parmesan, hvitløk, fersk mynte, salt og pepper i en food processor og puls til det er godt blandet. Mens maskinen går, hell sakte i olivenoljen til det er godt blandet, ca. 1–2 minutter. Overfør til en liten bolle og sett til side.
  3. 3For crostini:
  4. 4Forvarm en stekeplate eller grillpanne på middels høy varme. Pensle begge sider av brødet med olivenolje og grill til det er gyllent, ca. 1–2 minutter.
  5. 5Overfør brødet til en ren overflate og smør 1–2 spiseskjeer av den ferdige pestoen på hver skive. Topp med 2 tomathalvde og overfør til et serveringsfat før servering.
  6. 6*Kokkens notat: Hvis du ikke har daggammelt brød tilgjengelig, kan du tørke ut ferskt brød ved å legge skivene i en forvarmet ovn på 150 °C (300 °F) til de er lett sprø, ca. 5 minutter.*