
Gazpacho
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull gazpacho, en kald spansk suppe perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift med friske grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund modne tomater, skrellet, frøet og hakket
- Tomatjuice
- 1 kopp agurk, skrellet, frøet og hakket
- 1/2 kopp hakket rød paprika
- 1/2 kopp hakket rødløk
- 1 liten jalapeño, frøet og finhakket
- 1 middels stor hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 lime, saften
- 2 teskjeer balsamicoeddik
- 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 1/2 teskje ristet, malt spisskummen
- 1 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer ferske basilikumblader, chiffonade
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Fyll en 6-liters kjele halvfull med vann, sett den på høy varme og kok opp.
- 3Lag et kryss med en skarp kniv på bunnen av tomatene.
- 4Slipp tomatene ned i det kokende vannet i 15 sekunder, ta dem opp og overfør dem til en isbad, og la dem avkjøle til de er håndterbare, omtrent 1 minutt.
- 5Ta dem opp og tørk dem forsiktig.
- 6Skrell, fjern kjernen og frøene fra tomatene.
- 7Når du fjerner frøene, plasser frøene og pulp i en finmasket sil over en bolle for å fange opp saften.
- 8Press ut så mye saft som mulig, og tilsett deretter nok hermetisert tomatjuice til å få totalt 1 kopp.
- 9Legg tomatene og saften i en stor blenderbolle.
- 10Tilsett agurk, paprika, rød løk, jalapeño, hvitløksfedd, olivenolje, limesaft, balsamicoeddik, Worcestershire-saus, spisskummen, salt og pepper, og rør godt sammen.
- 11Overfør 1 1/2 kopp av blandingen til en blender og kjør i 15–20 sekunder på høy hastighet.
- 12Vend den moste blandingen tilbake i bollen og rør godt.
- 13Dekk til og la den stå i kjøleskapet i 2 timer, eller over natten.
- 14Server med chiffonade av basilikum.