Gazpacho

Gazpacho

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull gazpacho, en kald spansk suppe perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift med friske grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund modne tomater, skrellet, frøet og hakket
  • Tomatjuice
  • 1 kopp agurk, skrellet, frøet og hakket
  • 1/2 kopp hakket rød paprika
  • 1/2 kopp hakket rødløk
  • 1 liten jalapeño, frøet og finhakket
  • 1 middels stor hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 lime, saften
  • 2 teskjeer balsamicoeddik
  • 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 1/2 teskje ristet, malt spisskummen
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer ferske basilikumblader, chiffonade

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Fyll en 6-liters kjele halvfull med vann, sett den på høy varme og kok opp.
  3. 3Lag et kryss med en skarp kniv på bunnen av tomatene.
  4. 4Slipp tomatene ned i det kokende vannet i 15 sekunder, ta dem opp og overfør dem til en isbad, og la dem avkjøle til de er håndterbare, omtrent 1 minutt.
  5. 5Ta dem opp og tørk dem forsiktig.
  6. 6Skrell, fjern kjernen og frøene fra tomatene.
  7. 7Når du fjerner frøene, plasser frøene og pulp i en finmasket sil over en bolle for å fange opp saften.
  8. 8Press ut så mye saft som mulig, og tilsett deretter nok hermetisert tomatjuice til å få totalt 1 kopp.
  9. 9Legg tomatene og saften i en stor blenderbolle.
  10. 10Tilsett agurk, paprika, rød løk, jalapeño, hvitløksfedd, olivenolje, limesaft, balsamicoeddik, Worcestershire-saus, spisskummen, salt og pepper, og rør godt sammen.
  11. 11Overfør 1 1/2 kopp av blandingen til en blender og kjør i 15–20 sekunder på høy hastighet.
  12. 12Vend den moste blandingen tilbake i bollen og rør godt.
  13. 13Dekk til og la den stå i kjøleskapet i 2 timer, eller over natten.
  14. 14Server med chiffonade av basilikum.