
5-ost lasagne
Lær hvordan du lager en deilig 5-cheese lasagne med våre enkle trinn. Perfekt for hele familien og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 1 liten hvit løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks (ca. 450 g) knuste tomater
- 1 ½ ts italienske krydderurter (eller ½ ts hver av tørket oregano, timian og persille)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 pakke (ca. 450 g) lasagneplater (som inneholder omtrent 16 til 20 plater)
- 115 g mascarponeost
- 115 g ricottaost
- ½ kopp revet Parmesan (ca. 115 g)
- 2 store egg
- ¼ kopp fersk basilikum, finhakket, pluss ca. 12 små kvister til pynt
- 2 ss ferske oregano-blader, finhakket (ca. 2 eller 3 kvister plukket fra stilkene)
- 225 g skivet provoloneost
- 1 kopp revet mozzarella (ca. 225 g)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann til lasagnenudlene.
- 2For å lage sausen: Varm opp olivenolje over middels høy varme i en middels stor sausgryte, og sautér hvitløk og løk til løken blir gjennomsiktig. Tilsett knuste tomater, italiensk krydder, salt og pepper, og rør godt. Kok opp, reduser deretter varmen til lav, dekk til og la småkoke i omtrent 20 minutter, med jevne mellomrom for å forsikre deg om at sausen ikke brenner seg.
- 3Kok lasagnenudlene til de er al dente, ca. 15 minutter. Sil av vannet og overfør nudlene til en stor bolle. Vend inn litt olivenolje slik at de ikke kleber seg sammen. La dem avkjøle.
- 4Denne lasagnen vil ha fire lag, men to ulike ostelag. Ett ostelag vil bestå av mascarpone, ricotta, parmesan og egg for å binde det hele sammen. Bland disse fire ingrediensene i en bolle og sett til side kort. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 5Legg 4 til 5 lasagnenudler langsomt side om side i en ovnsfast form med kantene overlappende. Fordel halvparten av mascarpone-ricottablandingen jevnt over nudlene (det er enklest å legge små skjeer med blandingen jevnt fordelt over nudlene, og deretter spre den ut). Strø over halvparten av frisk basilikum og oregano, og legg deretter et nytt lag med 4 eller 5 nudler over osteblandingen, på samme måte som det første laget.
- 6Det andre ostelaget vil bestå av provolone og mozzarella. Fordel halvparten av provoloneskivene over det andre laget med nudler, og strø over halvparten av mozzarellaen. Gjenta prosessen med nudler, resten av mascarpone-ricottablandingen og nudler for det tredje laget. For det siste laget, legg ut de resterende nudlene, topp med resten av provolone, hell over tomatsausen, og avslutt med resten av mozzarellaen.
- 7Stek i ovnen i 30 minutter, ta ut og la hvile i 10 minutter før du skjærer i den. Pynt med friske basilikumkvister.