
Pasta
Lær hvordan du lager perfekt pasta med vår enkle oppskrift. Nyt en smakfull rett som passer til alle anledninger. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kvart vann
- 1 spiseskje kosher-salt
- 450 gram tørket spaghetti
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 til 3 fedd hvitløk, finhakket
- Kapers
- Soltørkede tomater
- Rødt pepper
- Oliven
- Valnøtter
- Hardoster som Asiago og Parmesan
- Myke eller åreveide oster som gorgonzola eller chèvre
- Hermetiske artisjokker
- Røkte østers
- Svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg vann i en stor kjele med lokk, tilsett salt og kok opp. Ha i spaghetti, og spre den ut i vannet slik at hver enkelt tråd får kontakt. Bruk en tresleiv eller klyper, og bøy forsiktig på nudlene for å få dem under vann. Dekk til kjelen og la det koke opp igjen, og skru ned varmen til middels høy. Rør av og til.
- 2Hell 3 spiseskjeer god kvalitet extra virgin olivenolje i bunnen av en stor serveringsskål sammen med hvitløk.
- 3Etter 4 minutter kan du begynne å smake. Når pastaen er ferdig, skal en spaghetti-tråd være sprø når du drar i den. Tannbiten skal ha litt motstand, men ikke så mye at pastaen setter seg fast i tennene. Så snart pastaen er ferdig, sil den umiddelbart i en stor sil (kjeler med lokk er best). Rist på pastaen for å stoppe kokeprosessen, men ikke tørk den ut. Ikke skyll!
- 4Tilsett pastaen i serveringsskålen og vend den forsiktig for å dekke den med oljen. Fordel raskt i individuelle boller og vend igjen.