Poached Chicken, sprø grønnsaker og urtedressing

Poached Chicken, sprø grønnsaker og urtedressing

Lær hvordan du lager saftig poached chicken kombinert med sprø grønnsaker og en aromatisk urtedressing. Perfekt for en lett og sunn hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 mandler (1 spiseskje), bløtlagt
  • 2 kvister koriander, basilikum, persille og estragon, blader plukket og stilkene satt til side
  • 1 liten fedd hvitløk, skrelt
  • Havsalt
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 2 kyllingbryst (ca. 140 gram hver)
  • 1 fedd hvitløk, knust med skallet på
  • 1 teskje havsalt
  • En håndfull (ca. 125 gram) grønne bønner
  • 1 fennikelfrø
  • 1 gulrot
  • 1 liten zucchini
  • 6 modne cherrytomater, delt i to
  • Nykvernet svart pepper
  • Sitronbåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Til dressingen: Sil og skyll mandlene i kaldt, friskt vann, og kvern dem sammen med urtene, hvitløksfeddet og litt salt. Hell sakte over olivenoljen i blandingen, mens du rører for å blande godt.
  2. 2Sil og skyll mandlene i kaldt, friskt vann, og kvern dem sammen med urtene, hvitløksfeddet og litt salt. Hell sakte over olivenoljen i blandingen, mens du rører for å blande godt.
  3. 3Til kyllingen: Legg kyllingbrystene i en kjele med kaldt vann sammen med de reserverte urtestilkene (fra dressingen), hvitløk og salt. Kok opp, skru ned varmen og dekk kjelen umiddelbart. La kyllingen trekke i den varme kraften i 20 minutter, til den er gjennomkokt. Kok opp en middels stor kjele med saltet vann og legg de grønne bønnene i, og la dem blansjere i 1 ½ til 2 minutter. Avkjøl under kaldt rennende vann. Overfør til en stor blandebolle. Forvarm grillen. Skjær fennikelen i tynne skiver med en mandolin eller skreller, og gjør det samme med gulrot og zucchini. Tilsett i bønnene. Legg tomatene på et bakepapirkledd stekebrett og sett det under en forvarmet grill i 2–3 minutter til de er myke. Tilsett i bollen. Ta ut kyllingbrystene av kraften. Skjær dem i tynne skiver og ha dem i grønnsaksblandingen. Vend godt sammen og smak til med salt og pepper. Anrett kylling og grønnsaker på tallerkener og server med urtedressingen og sitronbåter.
  4. 4Til kyllingen: Legg kyllingbrystene i en kjele med kaldt vann sammen med de reserverte urtestilkene (fra dressingen), hvitløk og salt. Kok opp, skru ned varmen og dekk kjelen umiddelbart. La kyllingen trekke i den varme kraften i 20 minutter, til den er gjennomkokt.
  5. 5Kok opp en middels stor kjele med saltet vann og legg de grønne bønnene i, og la dem blansjere i 1 ½ til 2 minutter. Avkjøl under kaldt rennende vann. Overfør til en stor blandebolle.
  6. 6Forvarm grillen. Skjær fennikelen i tynne skiver med en mandolin eller skreller, og gjør det samme med gulrot og zucchini. Tilsett i bønnene. Legg tomatene på et bakepapirkledd stekebrett og sett det under en forvarmet grill i 2–3 minutter til de er myke. Tilsett i bollen.
  7. 7Ta ut kyllingbrystene av kraften. Skjær dem i tynne skiver og ha dem i grønnsaksblandingen. Vend godt sammen og smak til med salt og pepper. Anrett kylling og grønnsaker på tallerkener og server med urtedressingen og sitronbåter.