Slurvete Bombay Joes

Slurvete Bombay Joes

lær hvordan du lager sloppy bombay joes, en enkel og smakfull rett perfekt for hverdagen. rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 serranoskive, frø fjernet og finhakket (spar den andre halvdelen til kalkunen)
  • 1 ts garam masala
  • 1/2 ts paprika
  • 1 boks (425 g) tomatsaus
  • 1 kopp vann
  • 3–4 ss vegetabilsk olje
  • En liten neve skrelte pistasjnøtter, ca. 1/4 kopp
  • En liten neve rosiner, ca. 1/4 kopp
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1/2 stor hvit løk, finhakket
  • 1 rød paprika, frø og membran fjernet, finhakket
  • 1/2 serranoskive, med frøene intakt (ikke hakk den opp med mindre du liker det sterkt!)
  • Kosher-salt
  • 450 g karbonadedeig av kalkun
  • 1/2 ts honning
  • 1/4 kopp fløte (halv og halv)
  • En liten neve fersk koriander, hakket (inkludert de myke stilkene)
  • 4–6 hamburgerbrød

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Begynn med å lage sausen: Varm opp oljen i en middels stor kjele på middels varme til den glitrer. Tilsett ingefær, hvitløk og serranoskjerpe. Surr til ingefæren og hvitløken blir litt brune. Tilsett garam masala og paprika, og surr i 30 sekunder. Rør inn tomatsaus og vann. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke, uten lokk, til det har tyknet, omtrent 15 minutter.
  3. 3I mellomtiden, til kalkunen: Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor stekepanne. Når oljen glitrer, tilsett pistachios og rosiner. Kok til rosinene sveller opp og pistachios rister lett. Ta det ut av pannen og sett til side.
  4. 4Sett pannen tilbake på middels varme, tilsett 1 til 2 spiseskjeer olje, og varm opp til den glitrer. Tilsett spisskummenfrø og la dem frese i ca. 10 sekunder, eller til det begynner å sizzle. Rør inn løk og paprika; surr til de er myke og begynner å bli brune. Tilsett serranoskjerpe og surr i et par minutter til, med litt salt. Rør inn kalkunen, og del opp de store klumpene. Kok til den er ugjennomsiktig, ca. 5 minutter.
  5. 5I mellomtiden bør sausen være klar. Hell sausen over i stekepannen med kalkunen. Rør om og kok opp, deretter reduser varmen og la det småkoke til blandingen har tyknet litt, ca. 10 minutter.
  6. 6Når kalkunen er ferdigkokt og sausen har tyknet litt, fjern serranoskjerpen (med mindre du vil spise den hel, slik min pappa gjør!). Tilsett honning, halvparten og halvparten, pistachios og rosiner. Rør godt inn og smak til med krydder. Før servering, pynt med fersk koriander.
  7. 7Rist opp brødene, fyll dem med kalkunblandingen og server. Spis med hendene og nyt!