
Sopp- og hveteberpilaf
oppskrift på mushroom wheat berry pilaf, en smakfull og næringsrik rett perfekt for alle sesonger. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 teskjeer olivenolje
- 1 ½ kopp løk, hakket
- ½ teskje salt
- 5 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje smør
- 450 gram sopp, skivet
- 1 spiseskje soyasaus
- ¼ kopp rødvin
- ¼ kopp kyllingkraft
- 1 ½ kopper kokte hveteberg
- 1 ½ kopper rester av kokt ris
- ½ teskje ferske timianblader, hakket
- 1 teskje ferske rosmariblader, hakket
- 1 teskje sitronzest, finhakket
- Pepper og ekstra salt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på lav varme. Tilsett løk og salt, og la det surre til det er mykt, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og fortsett å koke i 5 minutter. Tilsett smør i pannen og la det smelte. Ha i sopp og soyasaus, øk varmen til middels, og la det koke i 5 til 10 minutter, til soppen slipper væske. Hell i vin og kyllingkraft, og la det småkoke i 5 minutter, til vinen begynner å fordampe. Tilsett hvete, ris, timian, rosmarin og sitrusskall, og varm opp. Juster krydderet etter smak.