
Rødbetsalat med revet blåmuggost
oppskrift på en frisk og smakfull rødbet salat med revet blåmuggost, perfekt som forrett eller som en lett sommerlunsj
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper mandarinjuice eller appelsinjuice
- 1 ½ teskje sitronjuice
- ½ kopp ekstra virgin olivenolje
- En klype grå salt
- 3 mellomstore gule rødbeter (ca. 450 gram), stilkene fjernet
- 3 mellomstore røde rødbeter (ca. 450 gram), stilkene fjernet
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Grå salt og nykvernet svart pepper
- 4 kopper babybladspinatsalat
- ¼ pund blåmuggost i hel blokk, frosset
- Napa-stil ristet krydder-ristede mandler, oppskrift følger
- 1 kopp mandler
- 3 spiseskjeer Napa-stil krydder, oppskrift følger
- ¼ kopp fennikelfrø
- 1 spiseskje korianderfrø
- 1 spiseskje pepperkorn
- 1 ½ teskje rød pepperflak
- ¼ kopp (1 unse) rent chilipulver fra California
- 2 spiseskjeer kosher salt
- 2 spiseskjeer kanelpulver
Fremgangsmåte
- 1I en 1-liters non-reaktiv kjele, over middels høy varme, reduser tangerinjuicen til omtrent ¾ kopp. Tilsett sitronjuicen. Fjern fra varmen og sil gjennom en fin sil.
- 2Sett tilbake i kjelen, og la det koke til blandingen bobler og har en sirupaktig konsistens. Du skal ha omtrent ¼ kopp. Fjern fra varmen og sil igjen. La avkjøle til romtemperatur. Tilsett olivenolje og salt. Oppbevar i kjøleskap i opptil 1 ½ uke.
- 3Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
- 4Legg rødbetene i en ildfast form, drypp over oljen, og krydre med salt. Dekk med aluminiumsfolie. Stek i ca. 1 time, eller til de er møre når du stikker i dem med en kniv.
- 5Når de er avkjølt nok til å håndteres, skrell dem, skjær i tynne skiver til runde skiver, og legg dem i en serveringsskål.
- 6Ta ut en skive blåmuggost fra fryseren. Bruk et mikroplane-revetjern, riv den ønskede mengden over rødbetene. Pynt med mandler etter ønske.
- 7Blansjer 1 kopp mandler i kokende vann til skinnene løsner.
- 8I en ovnsfast stekepanne, varm opp 2 ss smør, og tilsett de skrelte mandlene. Strø over Napa-stil krydderblanding, og vend godt for å dekke. Sett pannen i ovnen og stek i ca. 6–7 minutter, eller til de er lett brune.
- 9Rist fennikelfrø, korianderfrø og pepperkorn i en liten, tykk panne over middels varme. Når fennikelen blir lys brun, arbeid raskt. Skru på avtrekksviften, tilsett chili flakes, og rør, rør, rør, alltid under viften. Hell umiddelbart krydderblandingen ut på en tallerken for å avkjøle. Ha den i en blender sammen med chilipulver, salt og kanel, og kjør til krydderne er jevnt malt. Hvis du har en liten krydderkvern eller en kaffekvern dedikert til krydder, mal kun fennikel, koriander, pepper og chili flakes. Hell over i en bolle og vend inn de resterende ingrediensene.
- 10Chef's note: Risting frisker opp krydder, frigjør oljene deres, og gjør dem mer aromatiske, i tillegg til å tilføre en ny dimensjon av smak. Oppbevar krydderblandingen i en glasskrukke på et kjølig, tørt sted, eller frys den ned. Smak på chilipulveret, og hvis det er veldig sterkt og krydret, reduser mengden. California-chili er nesten søt, ikke sterk.
- 11Antall porsjoner: ca. 1 kopp