
Blender Hollandaise-saus
Lær hvordan du lager en silkemyk blender hollandaise saus med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost, brunch eller som tilbehør til fisk og grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 eggeplommer*, se nedenfor
- Salt og pepper, etter smak
- 1 til 2 spiseskjeer sitronsaft
- 2 staver usaltet smør, klarnet
- Varmt vann, for å tynne ut sausen etter behov
Fremgangsmåte
- 1I en blender blandes eggeplommer, pepper og 1 spiseskje sitronsaft. I en liten kjele varmes det klarnede smøret til det bobler kraftig. Dekk til blenderen og kjør eggeblandingen på høy hastighet i flere sekunder. Fjern enten midtlokket på blenderkappen eller fjern forsiktig lokket mens blenderen fortsatt går. Hell det varme, klarnede smøret i en tynn stråle ned i den virvlende eggeblandingen. Etter hvert som sausen tykner, tilsettes en spiseskje med varmt vann av gangen for å forhindre at sausen blir for tykk. Smak til sausen og juster krydderet med sitronsaft, salt og pepper.