Rask Croque Madame

Rask Croque Madame

Lær hvordan du lager en rask og deilig croque madames. Perfekt for en smakfull frokost eller brunch. En enkel oppskrift for travle dager!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 4 store skiver landbrød
  • 2. 1 ½ kopp revet sveitserost
  • 3. 2 spiseskjeer hvitvin
  • 4. ¼ kopp rømme
  • 5. 1 teskje granulat hvitløk
  • 6. 1 teskje Dijon-sennep
  • 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 8. 4 store skiver god kvalitet påskinke
  • 9. 1 spiseskje smør
  • 10. 4 egg

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm grillen på lav varme.
  2. 22. Tørk forsiktig brødet under grillen, bare til det er tørt og uten å få farge.
  3. 33. I en liten bolle, vend osten med hvitvinen og la det stå og trekke.
  4. 44. I mellomtiden, i en liten bolle, bland sammen rømme, hvitløk, sennep, salt og pepper.
  5. 5På et stekebrett legger du ut brødskivene. Ta mindre enn en fjerdedel av rømmetrekka og fordel den jevnt på brødskivene, og smør et tynt lag på én side av hver skive.
  6. 6Deretter fordeler du skinke jevnt over brødet.
  7. 7Fordel resten av rømmetrekka over skinken.
  8. 8Skje osten over rømmetrekka, og trykk lett for å fjerne overflødig vin.
  9. 95. Forvarm en stor, non-stick stekepanne på middels varme og smelt smøret.
  10. 10 Knekk eggene i pannen og stek dem, enten speilegg eller eggerøre, etter eget ønske.
  11. 116. Mens eggene koker, plasserer du de åpne smørbrødene under grillen til de er veldig boblende og lett brune, ca. 3 minutter.
  12. 12Pass på så de ikke brenner seg.
  13. 13Legg hver sandwich på en tallerken.
  14. 14Krydre de stekte eggene med salt og pepper, og legg ett egg på hver sandwich.
  15. 15(Hvis ønskelig, bruk en rund utstikker for å få egget i jevnt rund form.)