Biff tartar

Biff tartar

lær hvordan du lager beef tartare, en sofistikert forrett med rått kjøtt, perfekt for spesielle anledninger. enkel oppskrift og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund/1 kg storfe tenderloin
  • 2. 1 kopp/250 ml terningkuttet Parmigiano-Reggiano
  • 3. 1/4 kopp/60 ml hvitløkfylte oliven, delt i to
  • 4. 3 spiseskjeer/45 ml olivenolje
  • 5. 1 spiseskje/15 ml Dijon-sennep
  • 6. 2 sjalottløk, hakket
  • 7. En håndfull selleriblader
  • 8. En håndfull fersk gressløk, finhakket
  • 9. En håndfull fersk persille, hakket
  • 10. Grønn hot sauce, for eksempel Tabasco
  • 11. Salt og nykvernet svart pepper
  • 12. Rapsolje, til steking
  • 13. 6 pastinakker, skrellet og juliennet
  • 14. Røyksalt
  • 15. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Til storfétartaren: Fyll en stor bolle med is og plasser en mindre bolle over isen. Finhakk storfekjøttet og legg det i bollen over isen. (Dette vil bidra til å holde kjøttet friskt.) I en annen stor bolle blander du osten, oliven, olivenolje, sennep, sjalottløk, selleriblader, gressløk og persille. Tilsett storfekjøttet og vend forsiktig sammen. Krydre med hot sauce, salt og pepper.
  2. 22. Til sprø pastinakker: Varm opp rapsolje i en dypfryer til 180 grader Celsius. Frityrstek pastinakkene til de er gylne og sprø. Overfør dem til et bakepapirkledd stekebrett for å renne av seg. Krydre med røkt salt og pepper. For å servere, fordel storfétartaren på tallerkener og pynt med de sprø pastinakkene.