
Biff tartar
lær hvordan du lager beef tartare, en sofistikert forrett med rått kjøtt, perfekt for spesielle anledninger. enkel oppskrift og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund/1 kg storfe tenderloin
- 2. 1 kopp/250 ml terningkuttet Parmigiano-Reggiano
- 3. 1/4 kopp/60 ml hvitløkfylte oliven, delt i to
- 4. 3 spiseskjeer/45 ml olivenolje
- 5. 1 spiseskje/15 ml Dijon-sennep
- 6. 2 sjalottløk, hakket
- 7. En håndfull selleriblader
- 8. En håndfull fersk gressløk, finhakket
- 9. En håndfull fersk persille, hakket
- 10. Grønn hot sauce, for eksempel Tabasco
- 11. Salt og nykvernet svart pepper
- 12. Rapsolje, til steking
- 13. 6 pastinakker, skrellet og juliennet
- 14. Røyksalt
- 15. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Til storfétartaren: Fyll en stor bolle med is og plasser en mindre bolle over isen. Finhakk storfekjøttet og legg det i bollen over isen. (Dette vil bidra til å holde kjøttet friskt.) I en annen stor bolle blander du osten, oliven, olivenolje, sennep, sjalottløk, selleriblader, gressløk og persille. Tilsett storfekjøttet og vend forsiktig sammen. Krydre med hot sauce, salt og pepper.
- 22. Til sprø pastinakker: Varm opp rapsolje i en dypfryer til 180 grader Celsius. Frityrstek pastinakkene til de er gylne og sprø. Overfør dem til et bakepapirkledd stekebrett for å renne av seg. Krydre med røkt salt og pepper. For å servere, fordel storfétartaren på tallerkener og pynt med de sprø pastinakkene.