Kylling Tikka Masala

Kylling Tikka Masala

Lær hvordan du lager en autentisk chicken tikka masala med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 til 3 tommers fersk ingefær, skrelt
  • 2. 4 hvitløksfedd, skrelt
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 1/2 teskje rød chili pulver
  • 5. 1/2 teskje garam masala
  • 6. 1 teskje tomatpuré
  • 7. 1 teskje destillert hvit eddik eller sitronsaft
  • 8. 1 kopp naturell yoghurt, pluss mer til pynt
  • 9. 1 kopp vegetabilsk olje
  • 10. 450 gram kyllingbryst, uten bein og skåret i små biter
  • 11. Mynteløv, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en blender på høy hastighet, eller i en liten foodprocessor, tilsett ingefær og hvitløk og kjør til du har en pasta. I en stor bolle blander du ingefær- og hvitløkpastaen med de resterende ingrediensene. Tilsett kyllingen og bland til kyllingen er jevnt dekket. La det marinere i kjøleskapet over natten.
  2. 22. Grill kyllingen over middels høy varme til den er gjennomstekt og mør.
  3. 33. Du kan også steke kyllingen i ovnen: Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  4. 44. Fordel kyllingen og resten av marinaden jevnt i en ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og stek i 30 til 40 minutter, eller til kyllingen er mør.
  5. 55. Server med mynte eller yoghurt.