Pastinakkpuré

Pastinakkpuré

Lær hvordan du lager en deilig og kremet parsnip puré med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp sellerirot, skrelt og i terninger på 1/2 tomme
  • 2. 4 kopper pastinakk, skrelt og i terninger på 1/2 tomme
  • 3. 6 kopper hel melk
  • 4. 6 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • 5. 6 kvister timian, hele, bundet sammen med kjøkkenstrikk
  • 6. 2 spiseskjeer smør
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 9. Bacon avsatt fra Short Ribs, oppskrift følger, til pynt
  • 10. 1/4 kopp sprø stekt løk, til pynt
  • 11. Redusert kraft fra Short Ribs, til servering
  • 12. 1/4 pund bacon, i terninger
  • 13. 4 pund short ribs
  • 14. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 15. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 16. 1 kopp rød paprika, i terninger på 1 tomme
  • 17. 2 kopper gulrøtter, i terninger på 1 tomme
  • 18. 2 kopper selleri, i terninger på 1 tomme
  • 19. 12 cipollini-løk, skrelt og hele
  • 20. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 21. 2 teskjeer tørket rosmarin
  • 22. 1 teskje chiliflak
  • 23. 1 spiseskje sylteagurk-krydder
  • 24. 2 spiseskjeer salt
  • 25. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 26. 1 kopp rødvin
  • 27. 3 kopper storfekraft
  • 28. Balsamico-glaze, oppskrift følger
  • 29. 1 1/2 kopper balsamicoeddik
  • 30. 3/4 kopp granateplejuice
  • 31. 5 spiseskjeer honning

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor, tungbunnet gryte over middels varme, tilsett sellerirot, pastinakk, hel melk, hvitløk og timian. La det småkoke og skru ned varmen. La det småkoke i 5 til 7 minutter, eller til det er mørt på gaffel. Sil av væsken og sett til side. Kast timianbunten. Ha grønnsakene i en food processor og puls, tilsett den reserverte væsken etter behov for ønsket konsistens, og puls til riktig tekstur. Tilsett smør, salt og pepper etter smak, og kjør en siste gang. Pynt med bacon og stekt løk. Server med redusert kraft fra short ribs.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. I en stor, nederlandsk ovn, over middels-høy varme, stek bacon for å frigjøre fett. Ta ut bacon og sett til side til senere bruk. Krydre ribbeina med salt og pepper. Brun alle sider av ribbeina, i porsjoner, inkludert endene, og ta dem ut. Ha grønnsakene i gryten og la dem koke i 5 minutter. Tilsett mel og krydder, og la det koke i ytterligere 3 minutter. Deglaser pannen med rødvin. Legg ribbeina tilbake i gryten og tilsett kraft slik at det dekker omtrent tre fjerdedeler av ribbeina. Dekk til og la det småkoke i ovnen i 1 time og 30 minutter til 1 time og 45 minutter, eller til det er mørt på gaffel. Ta ribbeina ut og legg dem i en ildfast form. Pensle med balsamico-glaze, dekk med folie og hold varm i en forvarmet ovn på 120 grader Celsius (250 grader Fahrenheit). Sil av og reduser kraften med en tredjedel. (Sett kraften til side til senere bruk.)
  4. 44. I en liten kjele over middels varme, kombiner alle ingrediensene. Visp av og til og la det redusere med en tredjedel.