Hello Fresh Mobile Banner
Marokkansk burger- og salat

Marokkansk burger- og salat

oppskrift på marokkansk burger salat med krydret kjøtt og friske grønnsaker. perfekt for en smakfull og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 stk. 15-centimeters pitabrød, delt og delt i fire
  • 2. 450 gram magert storfekjøtt av sirloin, kjøttdeig
  • 3. 1 rød løk (halvparten revet, halvparten skivet)
  • 4. 3 ss ekstra virgin olivenolje, pluss litt til grillen
  • 5. 2 ss harissa (chilipasta)
  • 6. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 7. Saften av 1/2 sitron
  • 8. 2 store tomater eller heirloom-tomater (ca. 450 gram), skåret i 2,5 cm store båter
  • 9. 2 persiske agurker, skåret i skiver 1,3 cm tykke
  • 10. 1/3 kopp hakket fersk koriander eller mynte (eller en blanding)
  • 11. 1 liten hjertesalat av romaine, revet
  • 12. 1/3 kopp smuldret fetaost (ca. 55 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Fordel pitabrødene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er sprø og gylne, ca. 10 minutter. Sett til side.
  2. 22. I mellomtiden, forvarm en grill til middels høy varme. Bland det kjøttdeig av storfe, revet rødløk, 1 spiseskje olivenolje og harissa, samt 1/4 teskje salt og pepper i en stor bolle. Bland med hendene til det er akkurat kombinert. Form til fire 2,5 cm tykke burgere; sett til side.
  3. 33. Visp sammen sitronsaft og den resterende 1 spiseskje harissa i en annen stor bolle. Visp gradvis inn de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Tilsett tomater, agurk, urter og skivet rødløk; vend godt for å dekke. Sett til side.
  4. 44. Pensle grillristene med olje. Grill burgerne i ca. 4 minutter på hver side for medium rare. Tilsett salat og pitabrødstykker i salatbollen; vend forsiktig. Topp hver porsjon med fetaost og burgerne.
  5. 55. Fotograf: Charles Masters