
Marokkansk burger- og salat
oppskrift på marokkansk burger salat med krydret kjøtt og friske grønnsaker. perfekt for en smakfull og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 stk. 15-centimeters pitabrød, delt og delt i fire
- 2. 450 gram magert storfekjøtt av sirloin, kjøttdeig
- 3. 1 rød løk (halvparten revet, halvparten skivet)
- 4. 3 ss ekstra virgin olivenolje, pluss litt til grillen
- 5. 2 ss harissa (chilipasta)
- 6. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 7. Saften av 1/2 sitron
- 8. 2 store tomater eller heirloom-tomater (ca. 450 gram), skåret i 2,5 cm store båter
- 9. 2 persiske agurker, skåret i skiver 1,3 cm tykke
- 10. 1/3 kopp hakket fersk koriander eller mynte (eller en blanding)
- 11. 1 liten hjertesalat av romaine, revet
- 12. 1/3 kopp smuldret fetaost (ca. 55 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Fordel pitabrødene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er sprø og gylne, ca. 10 minutter. Sett til side.
- 22. I mellomtiden, forvarm en grill til middels høy varme. Bland det kjøttdeig av storfe, revet rødløk, 1 spiseskje olivenolje og harissa, samt 1/4 teskje salt og pepper i en stor bolle. Bland med hendene til det er akkurat kombinert. Form til fire 2,5 cm tykke burgere; sett til side.
- 33. Visp sammen sitronsaft og den resterende 1 spiseskje harissa i en annen stor bolle. Visp gradvis inn de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Tilsett tomater, agurk, urter og skivet rødløk; vend godt for å dekke. Sett til side.
- 44. Pensle grillristene med olje. Grill burgerne i ca. 4 minutter på hver side for medium rare. Tilsett salat og pitabrødstykker i salatbollen; vend forsiktig. Topp hver porsjon med fetaost og burgerne.
- 55. Fotograf: Charles Masters