
Tilapia ceviche
oppskrift på tilapia ceviche - en frisk og smakfull forrett med rå fisk marinert i sitrus. perfekt for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund tilapiafileter, finhakket* se Kok's Note
- 2. 1 kopp limesaft (ca. 8 store lime)
- 3. 1/2 kopp hakket tomat uten frø
- 4. 1/2 agurk, skrelt, uten frø og finhakket
- 5. 1/2 kopp finhakket løk
- 6. 1/4 kopp hakkede ferske korianderblader
- 7. Salt og nykvernet svart pepper
- 8. 1/2 kopp clamato- eller tomatjuice (anbefalt: Clamato), valgfritt
- 9. 1 ss flytende hot sauce (anbefalt: Huichol), valgfritt
- 10. 1 serranoskive, valgfritt
- 11. Grillet tostadas, oppskrift følger, eller 6 ferdigkjøpte tostadas
- 12. Majones, til å smøre
- 13. 1 avokado, delt i to, fjernet stein, skrelt og skivet i tynne skiver
- 14. 1 lime, delt i båter
- 15. 6 mais tortillas
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Legg tilapiaen i en middels stor bolle. Hell limesaften over fisken og bland forsiktig for å blande. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til fisken er hvit gjennom hele, omtrent 15 til 20 minutter.
- 33. Ta ut av kjøleskapet og hell av limesaften, klem forsiktig fisken med hendene for å fjerne overflødig væske. Kast limesaften. Tilsett tomat, agurk, løk og koriander. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett clam-tomatjuicen og den sterke sausen og chili, hvis du bruker det.
- 44. Smør tostadasene rikelig med majones og topp med cevichen. Legg avokadoskivene oppå cevichen og server umiddelbart med limebåtene ved siden av.
- 55. Varm opp en grill eller grillpanne på middels varme.
- 66. Legg tortillalefsene på grillen eller grillpannen, og la dem tørke ut til de er sprø. Ferdigkjøpte tostadas kan brukes som erstatning.