Hello Fresh Mobile Banner
Pizza med tomat, mozzarella og basilikum

Pizza med tomat, mozzarella og basilikum

En enkel og smakfull oppskrift på pizza med friske tomater, kremet mozzarella og aromatisk basilikum. Perfekt for en rask kveldsmat eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 kopper hermetiske plommetomater, knust for hånd, uten frø
  • 1/2 teskje salt og pepper
  • 1 teskje tørket oregano
  • 2 pizzabunner på 30 cm (oppskrift følger)
  • 4 spiseskjeer revet Parmesanost
  • 1/2 pund fersk mozzarella, tynne skiver
  • 8 basilikumblader
  • Keramisk pizzastein
  • Pizzaspade
  • 3 1/4 kopper usaltet mel
  • 2 teskjeer salt
  • 1 kopp varmt vann
  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Sett pizzaovnen med en kald stein og forvarm ovnen til 450 grader. I en liten sausapan satt over svak varme, varm opp 1 spiseskje olivenolje. Tilsett hvitløk og kok i 1 minutt før du tilsetter tomatene. Krydre tomatene med salt, pepper og oregano, og kok på middels varme i 10 minutter. På en lett melet overflate, trykk ut en av pizzadeigballene til en flat, rund form, arbeid fra midten og utover. Mens du former pizzabunnen, bruk fingertuppene og lag en 1/2 tommes tykk kant. Fortsett å arbeide utover for å oppnå en jevn tykkelse så langt det lar seg gjøre. Når pizzadeigen er formet, overfør den til en pizzaspade og drypp 1 spiseskje olivenolje over overflaten. Strø halvparten av parmesanen jevnt over den oljede deigen, og skje deretter 3 spiseskjeer med saus over. Fordel jevnt halvparten av mozzarellaen over tomatene, og avslutt med å legge på noen basilikumblader som er rufset i hendene. Skyv pizzaen forsiktig av pizzaspaden og over på den varme steinen i ovnen. Gjenta prosessen med den andre pizzaen. Stek i 15 til 20 minutter, eller til overflaten bobler og bunnen av deigen er godt brunet.
  2. 2I en bolle, bland mel og salt, og rør godt sammen. I en separat rustfri bolle, bland vann og gjær, og bruk en visp til å tilsette 2 spiseskjeer olivenolje. La det stå og hvile i 5 minutter. Hell vannet i midten av melet, og bruk en slikkepott til å røre godt sammen til en klissete deig. Hell denne massen ut på en lett melet overflate, og begynn å elte deigen ved å arbeide den med hælen av hånden. Press utover og trekk den indre kanten over toppen. Gjenta prosessen til du har en glatt deigball uten klebrighet. Legg deigen i en ren rustfri bolle som er penslet med den resterende 1 spiseskje olivenolje. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la heve ved romtemperatur i 1 1/2 time, eller til den har doblet i størrelse. Når deigen har hevet, kan den deles i to, og de to delene formes til to baller som senere trykkes ut til den tradisjonelle pizzaformen. Gir: 2 pizzabunner på 30 cm.