
Saltbakt kylling med vårgrønnsaker og soppstuing
Oppdag hvordan du lager en smakfull saltbakt kylling servert med vårens friske grønnsaker og soppstuing. Perfekt for en elegant middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp fleur de sel, til å dekke
- 2. 1/4 kopp grovkvernet svart pepper, til å dekke
- 3. 4 frittgående kyllinger (4 til 6 pund hver)
- 4. 1 kopp rapsolje
- 5. 2 spiseskjeer smør
- 6. 5 finhakkede sjalottløk
- 7. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 8. 1 kopp skivede shiitakesopp
- 9. 2 kopper kvartede sopp (knapp- eller cremini)
- 10. 1 kopp hvitvin
- 11. 1 kopp kyllingkraft
- 12. 1 spiseskje mørk soyasaus
- 13. 1/2 spiseskje hakket frisk timian
- 14. 1 kopp skrelte engelske erter, blansjert
- 15. 1 kopp skrelte edamamebønner, blansjert
- 16. 1 kopp skrelte favabønner, blansjert
- 17. 1 kopp gulrøtter, skåret i 1/4-tommers terninger, blansjert
- 18. 1 kopp sukkererter, kuttet i 1/4-tommers biter, blansjert
- 19. 1 spiseskje hvit trøffelolje
- 20. Salt og svart pepper
- 21. 1/4 kopp hakket gressløk
- 22. 1 kylling fra ovennevnte, plukket av beinet, med skinn og alt, revet
- 23. 3 kopper ragout
- 24. 1/4 kopp basilikumolje, se oppskrift nedenfor
- 25. 4 små gryteformer
- 26. 4 butterdeigark, 3x3 tommer, prikket
- 27. 3 fedd hvitløk
- 28. 1 spiseskje finhakket ingefær
- 29. 2 lime, saftet
- 30. 1/2 spiseskje salt
- 31. 1/2 spiseskje sukker
- 32. 1 kopp rapsolje
- 33. 2 kopper thai-basilikumblader
- 34. Salt og svart pepper, etter smak
- 35. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 36. 1/4 kopp balsamicoeddik
- 37. 1/4 kopp riseddik
- 38. 1/2 kopp basilikumolje, se oppskrift ovenfor
- 39. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 40. 1 kylling fra ovennevnte, plukket av beinet, med skinn og alt, revet
- 41. 4 kopper kokt fusillipasta
- 42. 2 store modne tomater, i medium terninger
- 43. 1/2 bunt thai-basilikum, plukket, noen topper reservert til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 550 grader. Bland sammen salt og pepper. Gni kyllingen inn med olje på innsiden og utsiden, og dekk deretter rikelig med saltblandingen. Plasser kyllingen, brystet opp, i ovnen og stek i omtrent 25 minutter, eller til den er gyllenbrun. Kyllingen kan måtte snus for jevn farge. Når kyllingen er helt brunet, senk ovnen til 300 grader. Dekk med folie for å forhindre brenning. Kyllingen vil ta ytterligere 35 til 45 minutter. Kyllingen er ferdig når man lett kan bevege vingen frem og tilbake. En annen test er å stikke mellom låret og brystet, og saften skal renne klart. La kyllingen hvile i 10 minutter før servering.
- 22. For vår-vegetabil- og soppragout: I en stor, varm kjele, tilsett 2 ss smør og sautér sjalottløk og hvitløk til det dufter godt, ca. 3 minutter. Tilsett sopp og sautér videre. Krydre. Deglaser med hvitvin og la det redusere med 50 prosent. Tilsett kyllingkraft, soyasaus og timian. La det småkoke, og tilsett erter, edamamebønner, favabønner, gulrøtter og sukkererter. Tilsett trøffelolje og smak til. Sjekk krydderet. La det bli varmt igjen. Rett før servering, tilsett finhakket gressløk.
- 33. På et stort serveringsfat, legg en stor haug med ragouten. Topp med 2 kyllinger og server familievennlig.
- 44. Vinanbefaling: York Creek, Pinot Blanc, Spring Mountain District, Napa Valley, 1996; Bedford Thompson, Cabernet Franc, Santa Barbara County, 1994.
- 55. I en middels stor bolle, bland den revne kyllingen, ragouten og basilikumoljen. Sjekk krydderet. Fyll crockpottene og legg på butterdeigen tett inntil. Stek i en forvarmet ovn på 350 grader i 25 minutter, eller til skorpen er mørk brun. Server så snart som mulig.
- 66. For basilikumolje: I en blender, kjør hvitløk, ingefær, limesaft, salt, sukker og olje til det er glatt. Ikke overbland, for å unngå oppvarming av blandingen. Tilsett basilikum og kjør til den er glatt. Sjekk krydderet.
- 77. Vinanbefaling: York Creek, Pinot Blanc, Spring Mountain District, Napa Valley, 1996; Bedford Thompson, Cabernet Franc, Santa Barbara County, 1994.
- 88. I en blender, tilsett Dijon-sennep og eddik, og kjør. Hell i oljene i en tynn stråle for å emulgere. I en stor salatbolle, vend inn kylling, pasta, tomater og basilikum. Krydre med salt og svart pepper. Sjekk smak.
- 99. På en stor pastabolle, anrett hele salaten og pynt med basilikumtopper.
- 1010. Porsjoner: 4.
- 1111. Vinanbefaling: York Creek, Pinot Blanc, Spring Mountain District, Napa Valley, 1996; Bedford Thompson, Cabernet Franc, Santa Barbara County, 1994.