
Enkel baklava
Lær å lage enkel baklava med vår enkle oppskrift. Perfekt for søte anledninger, med minimal innsats og maksimal smak. Enkel å følge steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp mandler
- 2. 1/2 kopp valnøtter
- 3. 1/4 kopp hakkede tørkede aprikoser
- 4. 1/4 kopp usøtet brødsmuler
- 5. 2 spiseskjeer sukker
- 6. 1 1/2 teskje kanel
- 7. 1/4 teskje malt nellik
- 8. En klype salt
- 9. 1 stang smør, smeltet, delt
- 10. 3 spiseskjeer honning
- 11. 12 ark filodeig
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: 2 mini-muffinsformer.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 4Legg mandler, valnøtter, aprikoser, brødsmuler, sukker, kanel, nellik og salt i en food processor. Kjør maskinen til blandingen er veldig finhakket. Overfør blandingen til en liten bolle. Tilsett 2 spiseskjeer av det smeltede smøret og honningen, og rør godt sammen.
- 5På en tørr arbeidsflate legger du ett ark med filodeig. Bruk en pensel og resten av det smeltede smøret til å lett dekke hele arket med smør. Legg et nytt ark med filodeig oppå og pensle med smør. Fortsett til du har en stab på 6 ark.
- 6Skjær den stablede filodeigen i et rektangel og del det i 12 like deler (skjær først i 4 deler på langs, deretter i 3 deler på tvers).
- 7Forsiktig trykker du hver filodeigbit ned i mini-muffinsformene. Fyll hver form med 1 spiseskje av nut-blandingen. Samle hjørnene på hver filodeigbit og vri dem for å lage en poseform. Fortsett å forme de resterende posene i den andre mini-muffinsformen.
- 8Stek til kantene på filodeigen er gyldne, ca. 20–25 minutter. Når de er avkjølt nok til å håndteres, tar du ut baklava-posene og legger dem på et serveringsfat.