Hello Fresh Mobile Banner
Enkel baklava

Enkel baklava

Lær å lage enkel baklava med vår enkle oppskrift. Perfekt for søte anledninger, med minimal innsats og maksimal smak. Enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp mandler
  • 2. 1/2 kopp valnøtter
  • 3. 1/4 kopp hakkede tørkede aprikoser
  • 4. 1/4 kopp usøtet brødsmuler
  • 5. 2 spiseskjeer sukker
  • 6. 1 1/2 teskje kanel
  • 7. 1/4 teskje malt nellik
  • 8. En klype salt
  • 9. 1 stang smør, smeltet, delt
  • 10. 3 spiseskjeer honning
  • 11. 12 ark filodeig

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: 2 mini-muffinsformer.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  4. 4Legg mandler, valnøtter, aprikoser, brødsmuler, sukker, kanel, nellik og salt i en food processor. Kjør maskinen til blandingen er veldig finhakket. Overfør blandingen til en liten bolle. Tilsett 2 spiseskjeer av det smeltede smøret og honningen, og rør godt sammen.
  5. 5På en tørr arbeidsflate legger du ett ark med filodeig. Bruk en pensel og resten av det smeltede smøret til å lett dekke hele arket med smør. Legg et nytt ark med filodeig oppå og pensle med smør. Fortsett til du har en stab på 6 ark.
  6. 6Skjær den stablede filodeigen i et rektangel og del det i 12 like deler (skjær først i 4 deler på langs, deretter i 3 deler på tvers).
  7. 7Forsiktig trykker du hver filodeigbit ned i mini-muffinsformene. Fyll hver form med 1 spiseskje av nut-blandingen. Samle hjørnene på hver filodeigbit og vri dem for å lage en poseform. Fortsett å forme de resterende posene i den andre mini-muffinsformen.
  8. 8Stek til kantene på filodeigen er gyldne, ca. 20–25 minutter. Når de er avkjølt nok til å håndteres, tar du ut baklava-posene og legger dem på et serveringsfat.