Apple med pekannøtt-tamale

Apple med pekannøtt-tamale

Lær hvordan du lager en deilig apple with pecan tamale. Perfekt for høst- og vinterdager, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 pund tørre maisblader til innpakning
  • 2. 2 ½ pund fersk masa
  • 3. 1 kopp vegetabilsk olje
  • 4. 2 spiseskjeer bakepulver
  • 5. 1 spiseskje salt
  • 6. 1 ½ kopper brunt sukker
  • 7. 2 spiseskjeer malt kanel
  • 8. 2 bokser á 12 unser eplefyll
  • 9. 2 poser á 2 ½ unser hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Rens og bløtlegg maisbladene i varmt vann i 1 time.
  3. 33. I en bolle, bland for hånd melet (masa), olje, bakepulver og salt. Tilsett brunt sukker og kanel, og bland godt. Rør forsiktig inn eplefyllet og pekannøttene.
  4. 4For små tamales, plasser omtrent 3 spiseskjeer fyll på den glatte siden av ett maisblad og pakk det inn. Det finnes ingen fasit for hvordan man pakker tamales, bare gjør ditt beste og ha det gøy. Det kan være lurt å rive maisbladene i strimler og bruke dem som bånd for å holde tamales sammen.
  5. 54. Kok opp vann i en tamalegryte eller damper. Damp tamales over middels varme til melet ikke lenger er hvitt og deigaktig, ca. 40 minutter.