
Krabbeburgere med tigerkålssalat
oppskrift på deilige crab burgers med frisk tiger slaw, perfekt for en sommermiddag eller helgekos. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp skrelt og hakket fersk ingefær
- 2. 6 fedd hvitløk, skrelt
- 3. 6 kaffirlimeblader
- 4. 4 sjalottløk, skrelt
- 5. 3 stilker sitrongress, kun den hvite delen, myknet
- 6. 2 kopper eddik med krydder til risvin
- 7. 1 1/2 kopper druekjerneolje
- 8. 1 teskje Dijon-sennep
- 9. 1/2 teskje chilisaus
- 10. 1/4 teskje kinesisk hvit pepper
- 11. 3 kaffirlimeblader
- 12. 450 gram grønnkål, strimlet
- 13. 225 gram rødkål, strimlet
- 14. 225 gram gulrot, strimlet
- 15. 225 gram daikon, strimlet
- 16. 115 gram eple, strimlet
- 17. 115 gram mango, strimlet
- 18. 2,3 kg krabbe, i store biter
- 19. 2,3 kg krabbe, med klør
- 20. 3 kopper kokt ris
- 21. 4 poser panko, pluss mer til panering
- 22. 3 kopper chilisaus
- 23. 1/2 kopp majones
- 24. 4 ss sambal
- 25. 1/2 pakke eggedosis
- 26. 2 kopper skivet grønn løk
- 27. 24 brioche-brød
- 28. 3 kopper chilisaus
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til lemongrass-pasten: Kjør ingefær, hvitløk, limeblader, sjalottløk og sitrongress i en foodprocessor.
- 33. Til vinaigretten: Ha eddik, olje, 2 ss lemongrass-paste, sennep, chilisaus, pepper og limeblader i en blender og kjør til det er emulsifisert.
- 44. Til coleslawen: Bland kål, gulrøtter, daikon, epler og mango sammen. Vend inn vinaigretten.
- 55. Til krabbeburgerne: Sil krabben. Ha den i en stor bolle. Tilsett ris og panko og vend inn. Bland chilisaus, majones, sambal, egg og 1 kopp lemongrass-paste. Tilsett i krabben. Ha i grønn løk og vend forsiktig sammen til det er helt blandet. Form til 24 burgere. Vend dem i ekstra panko.
- 66. Plasser krabbeburgerne i en frityrgryte som er satt til 175°C (350°F) og kok i batcher til de er gylne og sprø, ca. 3–4 minutter. Rist brødene. Legg en krabbeburger på hver bunn (nederste brødskive) og topp med chilisaus. Legg på coleslawen og dekk med toppen (øverste brødskive).




