
Pappas røyke-asiatiske Texas BBQ-saus
Lær hvordan du lager dad's smokin' asian texas bbq sauce, en unik og smakfull saus perfekt for grillmesterskapet. En enkel oppskrift for alle grillentusiaster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp mørkbrunt sukker
- 2. 1/8 kopp balsamicoeddik
- 3. 1/8 kopp risvinseddik
- 4. 1/8 kopp svartstrap-melasse
- 5. 1/8 kopp lønnesirup
- 6. 1/8 kopp texas-honning
- 7. 1/8 kopp mørk mais sirup
- 8. 1/2 kopp mørk rom, helst Meyers
- 9. 1/8 kopp asiatisk sennep
- 10. 1/2 kopp asiatisk mørk soyasaus
- 11. 1/2 spiseskje flytende røyk
- 12. 1 hvitløkshode, ristet
- 13. 1 texas-søt løk, hakket
- 14. 1 spiseskje fersk ingefær, hakket
- 15. 1 spiseskje sterk paprika
- 16. 2 spiseskje søt paprika
- 17. 2 spiseskje sylte-spice, pakket inn i osteklede
- 18. 1 spiseskje chiliflak
- 19. 1/2 teskje havsalt
- 20. 1/2 teskje nykvernet hvit pepper
- 21. 2 spiseskje ansjospasta
- 22. 2 små bokser tomatpuré
- 23. 1 (280 gram) krukke plommesyltetøy
- 24. 1/2 kopp fersk koriander, finhakket
- 25. 1/2 kopp gressløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Legg alle ingrediensene, unntatt koriander og gressløk, i en kjele og kok opp på lav til middels varme i to timer, rør om hver tiende minutt. Tilsett koriander og gressløk når retten er klar til bruk.



