
Agurksandwich og tomatsandwich med hvit bønne-hummus med hvitløk
oppskrift på en frisk agurk- og tomatsandwich med kremet hvitbønne-hummus og hvitløk, perfekt for en lett lunsj eller forrett om sommeren
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1. 1 hode hvitløk
- 2. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss 1 teskje
- 3. 2 bokser (15 unser) hvite bønner
- 4. Koshersalt og nykvernet svart pepper
- 5. 8 skiver fullkornsbrød, ristet
- 6. 2 store agurker, skivet
- 7. 3 Roma-tomater, skivet
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Kutt av toppen på hvitløkshodet og drypp over 1 teskje olivenolje. Pakk det inn i aluminiumsfolie og stek til det er mykt, ca. 45 minutter til 1 time. Ta det ut av ovnen og la det avkjøle.
- 33. Sil av og skyll bønnene. (Sett til side ½ kopp bønner til oppskriften på Runden 2-salat.) Legg bønnene i en food processor sammen med ¼ kopp olivenolje. Press inn den ristet hvitløkspulpen og krydre med salt og pepper etter smak. Kjør til det er glatt og har omtrent samme konsistens som majones, tilsett litt vann hvis det er for tykt. (Sett til side 2 spiseskjeer hummus til oppskriften på Runden 2-salat.)
- 44. Smør hummusen på hver skive brød. Legg på 4 skiver brød med agurk- og tomatskiver, og dekk med resten av brødet. (Sett til side ½ av agurken og ½ av tomatene til oppskriften på Runden 2-salat.) Kutt smørbrødene i to og pakk dem godt inn i bakepapir eller plastfolie.