Hello Fresh Mobile Banner
Kung Po kylling

Kung Po kylling

Lær hvordan du lager den populære kinesiske retten kung po chicken hjemme. En rask og enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 7 ss kald grønnsaksbuljong
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 ss hoisinsaus
  • 1 ss ketchup
  • 1 ss lys soyasaus
  • 1 ss Chinkiang svart riseddik eller balsamicoeddik
  • 1 ts chilisaus
  • 2 uten skinn kyllingbryst eller 4 lår, skåret i 1/2-tommers skiver
  • Salt og hvit pepper etter smak
  • 1 ss potetmel eller maisstivelse
  • 1 ss peanøttolje
  • 2 ss Sichuan-pepperkorn
  • 4 tørkede røde chili
  • 1 ss Shaohsing risvin eller tørr sherry
  • 1 rød paprika, uten frø og skåret i biter
  • 2 vårløk, hakket i 2,5 cm lange biter
  • En håndfull tørkede, ristede cashewnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en wok
  3. 3Til sausen: Tilsett grønnsaksbuljong, maisstivelse, hoisinsaus, ketchup, soyasaus, eddik og chilisaus i en middels stor bolle og rør godt for å blande.
  4. 4Til kyllingen: Plasser kyllingen i en bolle og krydre med salt og pepper. Tilsett potetmel eller maisstivelse og bland godt slik at kyllingbitene blir dekket.
  5. 5Varm opp en wok på høy varme til den begynner å ryke, og tilsett peanøttolje. Ha i Sichuan-pepperkorn og tørkede chili, og stek i noen sekunder. Tilsett deretter kyllingbitene og wok dem i 2 minutter. Når kyllingen begynner å bli ugjennomsiktig, tilsett risvin eller tørr sherry. La det koke i ytterligere 2 minutter, og hell deretter sausen over.
  6. 6Kok opp blandingen, tilsett rød paprika og la det koke til kjøttet er gjennomkokt og sausen har tyknet og blitt litt klissete i konsistensen, i ytterligere 2 minutter. Tilsett vårløk og la det koke i 1 minutt. Rør inn cashewnøtter, overfør deretter til et serveringsfat og server umiddelbart.