
Kung Po kylling
Lær hvordan du lager den populære kinesiske retten kung po chicken hjemme. En rask og enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 7 ss kald grønnsaksbuljong
- 1 ss maisstivelse
- 1 ss hoisinsaus
- 1 ss ketchup
- 1 ss lys soyasaus
- 1 ss Chinkiang svart riseddik eller balsamicoeddik
- 1 ts chilisaus
- 2 uten skinn kyllingbryst eller 4 lår, skåret i 1/2-tommers skiver
- Salt og hvit pepper etter smak
- 1 ss potetmel eller maisstivelse
- 1 ss peanøttolje
- 2 ss Sichuan-pepperkorn
- 4 tørkede røde chili
- 1 ss Shaohsing risvin eller tørr sherry
- 1 rød paprika, uten frø og skåret i biter
- 2 vårløk, hakket i 2,5 cm lange biter
- En håndfull tørkede, ristede cashewnøtter
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en wok
- 3Til sausen: Tilsett grønnsaksbuljong, maisstivelse, hoisinsaus, ketchup, soyasaus, eddik og chilisaus i en middels stor bolle og rør godt for å blande.
- 4Til kyllingen: Plasser kyllingen i en bolle og krydre med salt og pepper. Tilsett potetmel eller maisstivelse og bland godt slik at kyllingbitene blir dekket.
- 5Varm opp en wok på høy varme til den begynner å ryke, og tilsett peanøttolje. Ha i Sichuan-pepperkorn og tørkede chili, og stek i noen sekunder. Tilsett deretter kyllingbitene og wok dem i 2 minutter. Når kyllingen begynner å bli ugjennomsiktig, tilsett risvin eller tørr sherry. La det koke i ytterligere 2 minutter, og hell deretter sausen over.
- 6Kok opp blandingen, tilsett rød paprika og la det koke til kjøttet er gjennomkokt og sausen har tyknet og blitt litt klissete i konsistensen, i ytterligere 2 minutter. Tilsett vårløk og la det koke i 1 minutt. Rør inn cashewnøtter, overfør deretter til et serveringsfat og server umiddelbart.