Hvit mandeltiramisu-kake med sveitsisk marengs-smørkrem
oppskrift på hvit mandel tiramisu kake dekket med luksuriøs sveitsisk marengs smørkrem, perfekt for spesielle anledninger eller som en elegant dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 10
dessert
Ingredienser
- 1 kopp rømme
- 1/3 kopp kulturmelk
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 teskje mandelessens
- 3 store egg
- 2 1/2 kopper kakesmør
- 1 1/2 kopper sukker
- 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 1/2 staver usaltet smør, kuttet i spiseskje-store biter
- 1/3 kopp sukker
- 1/3 kopp vann
- 2 spiseskjeer espressopulver
- 2 spiseskjeer kaffelikør
- 1 kopp mascarpone
- 1/2 kopp melis
- 2 spiseskjeer kaffelikør
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp kremfløte
- Vaniljebønne Swiss Meringue-frosting:
- 9 store eggehviter, romtempererte
- 1 1/2 kopper sukker
- 1 vaniljebønne, delt på langs, frø skrapet ut
- 1 1/2 pund (6 staver) usaltet smør, myknet men fortsatt kaldt, kuttet i små biter
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en sprøytepose utstyrt med en stor rund tipp.
- 2Til kaken: Forvarm ovnen til 175 °C. Smør og mel to 15 cm runde kakeformer.
- 3Visp sammen rømme, kulturmelk, vaniljeekstrakt, mandel ekstrakt og egg i en liten bolle til det er godt blandet; sett til side.
- 4I bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med en flatpisker (eller i en stor bakebolle hvis du bruker håndmixer), tilsett kake mel, sukker, bakepulver og salt. Bland på lav hastighet i 30 sekunder for å blande ingrediensene.
- 5Med maskinen på middels hastighet, tilsett sakte smøret i noen biter av gangen. Pisk til de tørre ingrediensene er smuldrete og fuktet av smøret, ca. 1 minutt. Skrap ned sidene og bunnen av bollen.
- 6Gradvis tilsett halvparten av eggblandingen i mel- og smørblandingen og pisk på middels hastighet til røren er tykk og luftig, ca. 1 ½ minutt. Skrap ned sidene og bunnen av bollen. Tilsett den resterende eggblandingen i to omganger, skrap bollen og pisk i 20 sekunder etter hver gang.
- 7Hell røren i de forberedte formene og slå forsiktig formene én gang mot benken for å fjerne luftbobler. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 minutter. La kakene avkjøle i formene på en avkjølingsrist i 10 minutter. Ta kakene ut av formene og la dem avkjøle helt på risten.
- 8For tiramisusirupen: Kok opp sukker, vann og espressopulver i en middels kjele. Ta av varmen og rør inn kaffelikør.
- 9For tiramisufyllet: I en bolle til kjøkkenmaskinen utstyrt med en flatpisker, tilsett mascarpone, melis, kaffelikør og vaniljeekstrakt. Bland på middels hastighet til det er godt blandet.
- 10I en separat bolle til kjøkkenmaskinen utstyrt med en visp, tilsett kremfløte og pisk til stive topper dannes. (Ikke overpisk.) Vend forsiktig inn mascarponeblandingen i den piskede kremen med en slikkepott.
- 11For vaniljebønneswiss-meringueglasuren: Plasser eggehviter og sukker i bollen til en kjøkkenmaskin satt over en kjele med småkokende vann. Pisk kontinuerlig til sukkeret smelter og blandingen blir veldig tynn og varm. Ta bollen av varmen og tilsett vaniljefrø. Pisk på høy hastighet til stive topper dannes, ca. 5 minutter. Fortsett å piske på lav hastighet til blandingen er avkjølt.
- 12Pisk inn smøret, litt av gangen, på middels hastighet. (Blandingen kan skille seg før den samler seg igjen.)
- 13For å montere kaken: Bruk en serrert kniv til å jevne ut toppene på kakebunnene. Plasser ett lag på et serveringsfat eller en kakeplate, og pensle litt tiramisusirup over toppen. Fyll en sprøytepose utstyrt med en stor rund tipp med 1 kopp av Swiss-meringueglasuren og lag en tynn dam rundt kanten av kaken. Skje en 1/2 tomme tykk lag med tiramisufyll på kaken og jevn ut det til dammen. Gjenta med det andre kake laget. Plasser det siste laget oppå og dekk kaken med resten av Swiss-meringueglasuren.