Sveitsiske cheeseburger-slider
Lær hvordan du lager deilige swiss cheeseburger sliders med saftige kjøttpatties og smeltet ost. Perfekt til fest eller helgemat. Enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- Vegetabilsk olje, til pensling og påføring på grillen
- 450 gram karbonadedeig
- 1 spiseskje kosher-salt
- 1 ½ teskje nykvernet svart pepper
- 2 tynne skiver sveitserost, kuttet i små firkanter for å passe til sliderne
- 8 sliderbrød, delt i to og ristet
- Sprø bacon
- Kremet rømme med gressløk
- Honning- og sennepssaus
- Guacamole
- Majones og ketchup blandet (1/2 majones, 1/2 ketchup)
- Dillsyltede agurker
- Grillet ananas i skiver
- Mango-salsa
- BBQ-saus
- Svarte bønnesalsa
- Pico de gallo-salsa
- Hummus
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp grillen eller grillpannen til middels varme (ca. 180°C / 350°F) og gni risten med et håndkle dyppet i olje.
- 3Bland sammen kjøttet, saltet og pepperet i en stor bolle til det er godt blandet. Form til 8 (1/4 tomme tykke) burgere og pensle burgerne med vegetabilsk olje.
- 4Stek burgerne til de er brune på den første siden, ca. 1 til 2 minutter. Snu dem, legg på ost, lukk grilllokket og stek til osten er smeltet og burgeren er gjennomstekt, ca. 1 til 2 minutter til. Hvis du bruker en grillpanne, dekk burgerne med aluminiumsfolie for å smelte osten.
- 5Server burgerne på sliderbrød med valgfritt tilbehør.