Chicago Sticky Buns
Lær hvordan du lager deilige Chicago Sticky Buns med myk deig og karamellisert topping. Perfekt til frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp melk
- 1/2 kopp sukker
- 2 teskjeer salt
- 1/4 unse gjær
- 2 egg, lett pisket
- 1 kopp most potet
- 5 1/2 kopper hvetemel
- 1 3/4 kopper smør, pluss smør til å smøre formene
- 2 1/2 kopper mørkbrunt sukker
- 2 teskjeer kanel
- 1 1/2 kopper hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 1Kok opp melken. La den avkjøle til romtemperatur og hell den i en stor bolle. Rør inn sukker, salt og gjær. La stå i 2 minutter. Pisk inn eggene, potetmosen og 1 ½ kopp mel til det akkurat er blandet. Ikke overpisk. La stå i 10 minutter. I mellomtiden smelter du ½ kopp smør og lar det avkjøle til lunkent. Tilsett det smeltede smøret i gjærblandingen. Rør inn resten av melet, én kopp av gangen, til deigen er glatt og klissete. Overfør deigen til et melet underlag og elt i 2 minutter, tilsett mer mel om nødvendig. Legg deigen i en smurt bolle, dekk til og la den heve til den er tredoblet i størrelse, ca. 2 timer.
- 2Smelt ytterligere ½ kopp smør i en liten kjele. Del deigen i to og kjevle hver del ut til en rektangel ca. 0,6 cm tykk. Pensle med det smeltede smøret. Bland ½ kopp brunt sukker med kanel og strø over deigen. Rull rektanglene opp som en rullekake og skjær i 2,5 cm tykke skiver. Det skal bli omtrent 9 biter per rull.
- 3Smelt resten av ¾ kopp smør sammen med 2 kopper mørkbrunt sukker i en kjele over middels varme. Fordel blandingen i to smurte 20 cm (8-tommers) former. Strø nøtter over sukkerblandingen. Legg rullene med den skårne siden ned på nøttene. Dekk med et kjøkkenhåndkle dyppet i mel og la heve i et lunt sted til de er doble i størrelse, ca. 1 time. Stek i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) til de er gyldne. Vend forsiktig ut kaken på serveringsfatet og fjern forsiktig formen, slik at karamellen renner over bollene.