
Granateplesalat til ferie
oppskrift på en frisk og fargerik granateple jule salat, perfekt for høytiden. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper ruccola
- 3 spiseskjeer hakkede, ristet valnøtter
- 1 fennikelfrø, tynne skiver, pluss 1 spiseskje hakkede frøstilker til pynt
- 1 appelsin, delt i segmenter, pluss saften presset ut av fruktkjøttet
- Frøene fra 1 granateple
- 1/2 rød løk, tynne skiver
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Bland ruccola, valnøtter, fennikel, appelsinbiter, granateplefrø og løk i en stor bolle.
- 2Visp sammen Dijon-sennep, eddik og appelsinjuice i en liten bolle. Rør inn oljen. Smak til med salt og pepper.
- 3Hell dressingen over salaten etter smak. Pynt med fennikelfrø og server umiddelbart.