
Meksikansk salat med tomater, rødløk og avokadodressing
oppskrift på en frisk og smakfull mexicansk salat med tomater, rødløk og en kremet avokadodressing. perfekt for sommeren eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 hoder romanosalat, vasket og tørket
- 4 mellomstore røde tomater av typen vine ripe, delt i båter
- 2 mellomstore gule tomater av typen vine ripe, delt i båter
- 1/2 stor rød løk, tynne skiver, pluss 3 ss hakket rød løk
- 1 moden avokado
- Saften av 3 sitroner
- En håndfull ferske korianderblader, 2 ss
- 1 ts grovt salt
- 3 ss vann, et par skvett
- 3 ss ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Bygg salaten din på et stort fat. Bruk isbergsalat som bunn, deretter lagvis tomater og strø rødløk rundt på fatet.
- 2Del avokadoen i to på langs rundt kjernen. Skill de to halvdelene, og fjern kjernen med en skje. Bruk deretter skjeen til å skrape ut avokadokjøttet fra skallet.
- 3Plasser avokadokjøttet i en food processor, og bland det med sitronsaft, hakket rødløk, koriander, grovt salt og vann. Kjør til avokadoblandingen er jevn, og tilsett deretter olje i en tynn stråle mens du kjører. Juster krydderet etter smak og hell dressingen over salaten. Server umiddelbart.
- 4Dressing kan oppbevares i en lufttett beholder i 3–4 dager.