
Sjokoladeswirret ostekake
Lær hvordan du lager en deilig sjokoladesurret ostekake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp sjokoladekjeks-smuler (graham cracker crumbs)
- 3 spiseskjeer smør eller margarin, smeltet
- 2 spiseskjeer sukker
- Non-stick matlagingsspray
- 1 (170 gram) pakke med halv-søt sjokoladeknapper (semisweet chocolate morsels)
- 2 (225 gram) pakker kremost (vanlig eller fettfri), myknet
- 1 ¼ kopper rømme (vanlig eller fettfri)
- 1 egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 kopp sukker
- 6 spiseskjeer hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 300 grader. For å lage bunnen, bland grahamkjeks, smeltet smør og sukker i en middels stor bolle. Bland godt med en gaffel for å kombinere. Trykk blandingen ned i bunnen av en 23 cm rund kakeform med løs bunn, som er blitt sprayet med non-stick spray. Sett til side.
- 2For å lage fyllet, smelt sjokoladen i et vannbad eller i en middels stor bolle over småkoking. La den avkjøle litt.
- 3I en stor blandebolle, bland kremost, rømme, egg og vanilje. Bland på lav hastighet til det er glatt og kremete. Vend inn sukker og mel. Hell fyllet i den forberedte formen.
- 4Drypp den smeltede sjokoladen over overflaten av ostekaken. Bruk en tannpirker til å sirkle sjokoladen inn i fyllet, bare til dekorative sirkler dannes (ikke overdriv sirklingen, ellers mister du effekten).
- 5Stek i 1 time, eller til midten er stivnet. Slå av ovnen, og åpne ovnsdøren litt (ikke helt opp, bare litt), og la kaken avkjøle i 15 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist og la den avkjøle helt. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til den skal serveres.