Sjokoladeswirret ostekake

Sjokoladeswirret ostekake

Lær hvordan du lager en deilig sjokoladesurret ostekake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp sjokoladekjeks-smuler (graham cracker crumbs)
  • 3 spiseskjeer smør eller margarin, smeltet
  • 2 spiseskjeer sukker
  • Non-stick matlagingsspray
  • 1 (170 gram) pakke med halv-søt sjokoladeknapper (semisweet chocolate morsels)
  • 2 (225 gram) pakker kremost (vanlig eller fettfri), myknet
  • 1 ¼ kopper rømme (vanlig eller fettfri)
  • 1 egg
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 kopp sukker
  • 6 spiseskjeer hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 300 grader. For å lage bunnen, bland grahamkjeks, smeltet smør og sukker i en middels stor bolle. Bland godt med en gaffel for å kombinere. Trykk blandingen ned i bunnen av en 23 cm rund kakeform med løs bunn, som er blitt sprayet med non-stick spray. Sett til side.
  2. 2For å lage fyllet, smelt sjokoladen i et vannbad eller i en middels stor bolle over småkoking. La den avkjøle litt.
  3. 3I en stor blandebolle, bland kremost, rømme, egg og vanilje. Bland på lav hastighet til det er glatt og kremete. Vend inn sukker og mel. Hell fyllet i den forberedte formen.
  4. 4Drypp den smeltede sjokoladen over overflaten av ostekaken. Bruk en tannpirker til å sirkle sjokoladen inn i fyllet, bare til dekorative sirkler dannes (ikke overdriv sirklingen, ellers mister du effekten).
  5. 5Stek i 1 time, eller til midten er stivnet. Slå av ovnen, og åpne ovnsdøren litt (ikke helt opp, bare litt), og la kaken avkjøle i 15 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist og la den avkjøle helt. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til den skal serveres.